Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermeniler, Londra’da protesto düzenledi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Ermeniler, 1915 olaylarında hayatını kaybedenleri anmak ve soykırım iddialarının tanınması için Türk Büyükelçiliği’nin önünde protesto gösterisi düzenledi. 1915 Ermeni olaylarının 100'üncü...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ermeniler, Londra’da protesto düzenledi
İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Ermeniler, 1915 olaylarında hayatını kaybedenleri anmak ve soykırım iddialarının tanınması için Türk Büyükelçiliği’nin önünde protesto gösterisi düzenledi.

1915 Ermeni olaylarının 100'üncü yılı nedeniyle başkent Londra’daki Türk Büyükelçiliği’nin önünde bir araya gelen topluluğun protesto gösterisinde Lisa ve Silva Atamıyan adlı iki Ermeni kız kardeş, soykırım iddialarının tanınması için protestoya katıldığını söyledi. Lisa Atamıyan, “Bir asırlık Ermeni Soykırımı’nı anmak için burada bulunuyoruz. 24 Nisan 1915’in üzerinden tam 100 yıl geçti. Soykırımda kaybettiğimiz Ermenileri hatırlamak ve İngiltere, ABD ve Türkiye dahil soykırımı tanımalarını sağlamak için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Kardeşi Silva Atamıyan ise ailesinin geçmişinin 100 yıl önce Musa Dağı bölgesinden geldiğini belirterek, “O döneme ait hayat hikayelerimiz şimdiye kadar geldi ve tabi geleceğe de aktarılacak. Buraya soykırımın dünya çapında tanınmasını sağlamak için bulunuyoruz.” dedi.

Öte yandan başkent Londra’da, Başbakanlık Binası’nın önünde de bir grup Ermenin yaptığı, İngiltere’nin 1915 olaylarını tanımasına ilişkin başka bir protesto daha vardı. İran doğumlu ve son 18 yıldır İngiltere’de yaşayan Bernard Nazaryan (60), protesto için yaptığı 100 saatlik açlık grevine ilişkin, “Özellikle Başbakanlık Binası’nın karşısında olmamızın sebebi İngiltere’nin Türkiye’nin tarafında olması, devamlı olarak soykırımı tanımaması ve bu yıl özellikle İngiltere temsilcilerinin Çanakkale kara savaşlarını anmak için 24 Nisan’da İstanbul’a gitmeyi tercih etmesi. Çanakkale Savaşı’nın 24 Nisan’la hiçbir bağlantısı yok.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.