Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkeklerin Yüzde 24.3’ü Otomatik Vitesli Araç Tercih Ediyor

Alman Bağımsız Otomobil kuruluşu DAT yayınladığı raporda, erkelerin yüzde 24.3’ünün otomatik vitesli araçları tercih ettiğini ortaya koyarken, kadınlarda bu rakamın yüzde 6.4 olduğu açıklandı.Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Bağımsız Otomobil kuruluşu DAT yayınladığı raporda, erkelerin yüzde 24.3’ünün otomatik vitesli araçları tercih ettiğini ortaya koyarken, kadınlarda bu rakamın yüzde 6.4 olduğu açıklandı.
Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Almanya’da otomobil konusunda yapılan bir araştırma ilginç bilgileri ortaya çıkardı. Alman Bağımsız Otomobil kuruluşu DAT tarafından yayınlanan raporda, kadınların otomatik vitesli araçları tercih ettiğine dair bilginin aksine manuel vitesli araçları, erkeklerin de otomatik vitesli otomobilleri tercih ettiği belirlendi. Araştırmada, kadınların otomatik vitesli araçları tercih etmelerine neden olarak, kadınların araçları fiyatlarına göre seçtikleri ve otomatik vitesli araçların manuel vitesli araçlara göre daha pahalı olduğu için manuel vitesli araçları tercih ettiği gösterildi.
Her yeni beş araçtan birisinin otomatik vitesli olduğu bildirilen araştırmada, yeni araç alan erkeklerin yüzde 24.3’nün otomatik vitesli araçlar olduğu, kadınların ise sadece 6.4’ünün otomatik şanzımanlı araçlar tercih ettiği bildirildi. Kadınların genelde küçük araç kullandıkları kaydedilirken, küçük araçlarda otomatik vitesi siteminin uygulanmadığı bu nedenle de genelde manuel vites kullandıkları tespit edildi. Otomatik araçların fazla yakıt tükettiği konusundaki genel kanaatin de artık geçersiz olduğu belirtilen raporda, otomatik araçların manuel vitesli araçlara nazaran daha ağır olduğu için geçmiş modellerin fazla yakıt tükettiği bilgisinin doğru olduğu aktarıldı. Yeni model otomatik şanzımanlı araçların dokuz vitese kadar çıkması nedeniyle yakıt tüketiminin azaldığı açıklandı. Erkeklerin genelde şehir içinde araç kullandıkları için otomatik şanzımanlı araçları tercih ettikleri ve şehir içinde dur kalk çok olduğundan otomatik vitesli araçların büyük kolaylık sağlandığına vurgu yapıldı.
ABD’de genelde otomatik araç kullanıldığı ve manuel vitesli araçların ülke genelinde ancak 7.8 oranında olduğu belirtildi. Halen otomatik araç üretimi ile manuel vitesli araç üretimindeki büyük farkın 20 yıl içerisinde eşitlenmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.