Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erika Fırtınası Karayip Adalarını Vurdu: 20 Ölü

ABD’nin güneyindeki Karayip adası Dominika’yı vuran Erika fırtınası nedeniyle meydana gelen aşırı yağış ve sel sonucu en az 20 kişi hayatını kaybederken, 31 kişiden de haber alınamıyor.ABD’nin güneyinde yer alan Karayip adası Dominika’yı...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erika Fırtınası Karayip Adalarını Vurdu: 20 Ölü
ABD’nin güneyindeki Karayip adası Dominika’yı vuran Erika fırtınası nedeniyle meydana gelen aşırı yağış ve sel sonucu en az 20 kişi hayatını kaybederken, 31 kişiden de haber alınamıyor.
ABD’nin güneyinde yer alan Karayip adası Dominika’yı Erika fırtınası vurdu. Meydana gelen aşırı yağışın ardından sel ve toprak kayması oluştu. Yetkililer, ülkedeki etkisini arttıran fırtınada en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaştan da halen haber alınamadığını söyledi. Barbados merkezli Karayipler Afet Acil Müdahale Ajansı yetkilileri, 72 bin kişinin yaşadığı adada 31 kişinin kayıp olduğunu aktardı.
Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit, dün akşam saatlerinde ülkesinde yayın yapan bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, yüzlerce ev, köprü ve yolun fırtına sonucunda zarar gördüğünü aktararak, “Bu konuşmayı size üzgün bir şekilde yapıyorum. Erika fırtınasının insanlarımıza ve ülkemize zarar verdiğini duyduğumdan beri ne kadar üzgün olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bu felaket karşısında hep birlikte hareket etmeliyiz. Dominika’yı yeniden kurmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Dominika’da gündelik hayatı felç eden ve yarın da ABD’nin Florida eyaletinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle eyalette olağanüstü hal ilan edildi. Florida Valisi Rick Scott, eyalette tedbir amacıyla olağanüstü hal ilan ettiğini aktararak, vatandaşları her ihtimale karşı yiyecek, içme suyu ve yakıt stoklamaları konusunda uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.