Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Erdoğan'ın 'çözüm süreci bitmiştir' açıklamaları endişelendiriyor "

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel, düzenlenen basın toplantısında Türkiye’deki son gelişmeleri de değerlendirdi. Gümbel, Türkiye’deki olayların kendilerini çok endişelendirdiğini belirtti....

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Erdoğan'ın 'çözüm süreci bitmiştir' açıklamaları endişelendiriyor "
Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel, düzenlenen basın toplantısında Türkiye’deki son gelişmeleri de değerlendirdi. Gümbel, Türkiye’deki olayların kendilerini çok endişelendirdiğini belirtti. Gümbel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "çözüm süreci bitmiştir" açıklamasının bu endişeleri daha da güçlendirdiğine dikkat çekti. “Türkiye her daim çözüm ve barıştan yana olması gerekiyor” ifadelerini kullanan Gümbel, Türkiye’nin Irak sınırında yaşadığı sıkıntılara da işaret etti.

SPD Başkan Yardımcısı Gümbel, "Dışardan bakıldığında sınırdaki yaşanan çatışmalara gösterilen karşılığın sadece sınırı korumak değil, iç siyasi motiflerin de rol aldığını düşünebiliyoruz." dedi. Sürdürülen mücadele ile IŞİD'e karşı savaşın hızlıca bitirilemeyeceğini hatırlatan Gümbel, IŞİD'e karşı bütün bilinçli insanların birlikte savaşması gerektiğini dile getirdi. “Bu savaş sadece silah ile değil. Bizlerin IŞİD'e katılan insanların fikirlerini de değiştirmeye çalışmamız gerekir. Yoksa onlara karşı sadece silahlı savaş yürütmek yeterli olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.