Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: “Terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi çok manidardır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır” dedi.Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası iki lider açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası telefonla görüştüğü ABD Başkanı Barack Obama ile ilk yüz yüze görüşmeyi G20 Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, “Darbeye karşı verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Türkiye, ABD’nin çok uzun bir süreli stratejik ortağıyken sayın Obama ile bu süreç model ortaklığa dönüşmüştür. Bu model ortaklık da devam etmektedir. Ülkelerimiz arasındaki ilişki özeldir ve bu özel ilişki de güçlenerek devam etmektedir” dedi.
"Terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi manidar"
Erdoğan, “Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır ve dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak her ikimizin de ortak tavrı vardır. Bunların karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türlüsü kötüdür, teröristin her türü kötüdür. İyi terörist, kötü terörist olamaz. Hepsi bunların kötüdür, hepsi lanetlidir, bunlara karşı takınmamız gereken tavır da bellidir” diye konuştu.
"Güneyimizde bir terör koridoru istemiyoruz"
Güneyimizde terör koridorunun oluşmasını istemediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAEŞ terör örgütüyle mücadelemiz, bunun yanında da diğer örgütleriyle PKK, YPG, PYD gibi terör örgütleriyle mücadelemiz aynen kararlı bir şekilde sürmektedir. Temennimiz odur ki güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Böyle bir terör koridorunun oluşmaması için de koalisyon güçleriyle birlikte Türkiye bir dayanışma içerisinde bu mücadeleyi vermektedir. Bu mücadeleden de başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum” dedi.
"15 Temmuz’dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD’den gelen heyete teslim edilecek"
FETÖ ile ilgili olarak hukuk çerçevesi içerisinde darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosyaların ABD’ye gönderildiğini söyleyen Erdoğan, “15 Temmuz’dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD’den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. ABD Adalet Bakanlığından bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde ABD’ye, hatta Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız birlikte ABD’ye gidecekler orada bu çalışmayı birlikte yapacaklardır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.