Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Saldırı olumlu, yol haritası kararlılıkla sürmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'deki hedefleri vurmasına olumlu yaklaştıklarını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama'nın bu konuda açıkladığı yol haritasını kararlılıkla sürdürmesini isteyen...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'deki hedefleri vurmasına olumlu yaklaştıklarını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama'nın bu konuda açıkladığı yol haritasını kararlılıkla sürdürmesini isteyen Erdoğan, bölgede terörle mücadelede mutabakat içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. BM'deki İklim Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını cevaplaya Erdoğan, Türkiye'nin bu kapsamda askerî adımlar da dahil olmak üzere hangi katkıları verebileceğini değerlendireceklerini ifade etti.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki hedefleri vurmasını New York'ta değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de tabi olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabi bir olup, ardından ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesini isteyen Erdoğan, "Özellikle bu bölgedeki terörle mücadeleye bir ortak mutabakat içerisinde yürünmesinin de gereğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ABD'nin vurduğu hedeflerle ilgili ise "Henüz gelen bilgiler çok çok farklı. Hedefler noktasında nereler vuruldu, nasıl vuruldu. Onların tam manasıyla henüz bize bilgileri net ulaşmış değil." şeklinde konuştu.

ASKERÎ KATKI DA GÜNDEMDE

Türkiye'nin bu süreçte katkısının ne olacağının sorulması üzerine Erdoğan, "Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz. Görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre terörle mücadelede üzerimize düşen görev neyse adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra hükümetimizle de bu görüşmeleri yapacağız. Alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz." dedi.

Bunun askerî operasyonları da kapsayıp kapsamayacağının sorulması üzerine Erdoğan, "Her türü kapsar. Askerî, siyasi hepsi." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD Başkanı Barack Obama başkanlığındaki toplantıya katılarak, Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini aktaracağını ifade etti. Erdoğan, bu akşamki resepsiyonda ABD Başkanı Barack Obama ile ayaküstü görüşme fırsatı bulacağını zannettiğini dile getirdi.

Suriye içinde tampon bölge oluşturulması ihtimalinin sorulması üzerine Erdoğan, Suriye tarafında bir güvenli bölgenin önemli olduğunu dile getirdi ve yaşanan göç dalgasının Türkiye'de sosyolojik olumsuz bir gelişmeye sebep olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütleriyle mücadeleyi de aynı karalılıkla sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.