Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Peşmergeler, Kobani’ye geçiş için Erbil’den haber bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gelen Peşmergelerin Kobani’ye geçmesine izin vermemeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Erdoğan, “Erbil’den haber bekliyorlar. Çünkü gelen konvansiyonel silahların...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gelen Peşmergelerin Kobani’ye geçmesine izin vermemeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Erdoğan, “Erbil’den haber bekliyorlar. Çünkü gelen konvansiyonel silahların Kobani’ye girmesinin uygun olmadığına dair aldıkları bir haber üzerine şu anda Kobani’ye henüz girmiyorlar.” dedi.

Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde soruları cevaplayan Erdoğan, Peşmergenin Kobani’ye geçmesine izin vermediklerine dair haberlerin yalan olduğunu söyledi. Hem Peşmerge hem de Özgür Suriye Ordusu’nun Türkiye’den geçişi için gayret sarf ettiklerini belirten Erdoğan, “Peşmergeler Türkiye’ye geldiler. Tüm mühimmatıyla, araç gereçleriyle ülkemize geldiler. Bir de davullu zurnalı geldiler. Onu da söyleyeyim.” dedi.

Peşmergelerin Şanlıurfa havalimanında istirahat ettiklerini belirten Erdoğan, daha fazlasını beklemelerine rağmen, Kobani’de 100 civarında Peşmerge ve bir o kadar Özgür Suriye Ordusu üyesinin savaşacağını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.