Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: İsrail, böyle bir dostunu kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in bölgede en iyi ilişkilere sahip olduğu bir dostunu kaybettiğini söyledi. Erdoğan, “Şu andaki İsrail yönetiminin anlayışıyla barışık olmak bizim açımızdan mümkün değil.” dedi.Fransa...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in bölgede en iyi ilişkilere sahip olduğu bir dostunu kaybettiğini söyledi. Erdoğan, “Şu andaki İsrail yönetiminin anlayışıyla barışık olmak bizim açımızdan mümkün değil.” dedi.

Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde soruları cevaplayan Erdoğan, “Bölgede halkı Müslüman olan ülkelerden ilişkileri en iyi olan ülke Türkiye idi. İsrail, böyle bir dostunu kaybetti.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Mavi Marmara gemisini uluslararası sularda vurmasından sonra münasebetlerin olumsuz geliştiğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin ilişkileri düzeltmesi için öne sürdüğü şartlar konusunda süreç sona yaklaşmışken Gazze’nin vurulmaya başlandığını ifade etti. Erdoğan, “Şimdi Gazze ve Filistin aslında bir insanlık dramını yaşıyor. Buralar bir açık hava hapishanesidir.” dedi.

Filistinlilerin İsrail ambargosu altında kalması, Gazze’ye saldırması ve BM kararına rağmen işgal ettiği topraklarda yapılaşmayı sürdürmesine değinen Erdoğan, “Bizim İsrail halkı ile sorunumuz yok. Ülkemizdeki Musevi vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Ama İsrail’in yönetimiyle bizim sorunumuz var. Şu andaki İsrail yönetiminin anlayışıyla barışık olmak bizim açımızdan mümkün değil.” şeklinde konuştu.

"BENİM DEMOKRASİ DERDİM VAR"

Mısır'la ilgili bir soruya da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim demokrasi derdim. Ben demokratik bir liderim. Mısır'da da bir demokrasi mücadelesinde Sayın Mursi, yüzde 52 oyla Mısır'a başkan seçildi. Şu andaki Sisi'yi kendine millî savunma bakanı yaptı. Aynı zamanda genelkurmay başkanı konumundaydı. Milli savunma bakanı yaptığı Sisi kalktı, darbeyle Mursi'yi indirdi." dedi.

Batı'nın burada çok büyük bir yanlış yaptığını dile getiren Erdoğan, "Ben Batı'nın uygulamasıyla, darbeden yana olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda verilen yemekte Sisi ile aynı masaya oturması planlandığı için 'ben o masaya gitmem' dediğini aktardı. Erdoğan, "Benden meşruiyetini alacak bir darbeciyle yan yana olamam." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.