Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Irak, taslak haritalar üzerinde Batı tarafından üç parçaya bölünmüştür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak, kendi taslak haritaları üzerinde aslında Batı tarafından üç parçaya bölünmüştür. Ve şu anda onun altyapısı oluşturulmaktadır." dedi.Letonya Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan, şöyle devam...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak, kendi taslak haritaları üzerinde aslında Batı tarafından üç parçaya bölünmüştür. Ve şu anda onun altyapısı oluşturulmaktadır." dedi.

Letonya Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti: "Tabii geldiğimiz noktada bu kurgunun yeniden tasarlanmasından başka bir çare onlar açısından kalmamıştır."

Ortadoğu'nun yeni bir kavram olarak kriz, çatışma ve petrol alanlarını gösteren biri isim olduğunu ifade eden Erdoğan, "Krizlerin, çatışmaların, insanlık trajedilerinin yaşandığı bölgeye Ortadoğu ismini verenler bir asır öncesinden bu bölgeyi kriz ve çatışma bölgesi olarak kurgulamışlar ve bu kurguyu da bugüne kadar taşımışlardır." dedi.

Bölgenin her meselesini kolayca çözülebileceğini ifade eden Erdoğan, bunun içi insani, vicdani, adil ve demokratik bir tavır sergilenmesi gerektiğini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.