Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Hani bunlar çözüm süreci ile beraber silahları bırakacaklardı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı'ndaki silahlı eyleme tepki gösterdi.Romanya’da düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, şunları söyledi: “Bir de bir siyasi partinin de gidiyorlar,...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı'ndaki silahlı eyleme tepki gösterdi.

Romanya’da düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, şunları söyledi: “Bir de bir siyasi partinin de gidiyorlar, bir ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar siyaset yapacaklardı? Hani bunlar çözüm süreci ile beraber silahları bırakacaklardı? Bu nasıl silahları bırakmak? Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine Türkiye’de gelecek hazırlamaya gayret ettiler.”

“BU YOLA HEVESLİ OLANLARA DERS OLUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Adliyesi’nde dünkü rehine krizine müdahale eden güvenlik güçlerine de teşekkür etti. Erdoğan, “Güvenlik güçlerimize de oradaki bu akılcı ve görevlerinin gereğini başarılı bir şekilde yerine getirdikleri için de teşekkür ediyorum.” dedi.

Erdoğan, “Temenni ediyorum ki, bu olaylar Türkiye’de bu yola hevesli olanlara ciddi bir ders olur, diye düşünüyorum.” ifadelerini de kullandı.

DAR KAPSAMLI ZİRVEDE ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör hadiselerinin ardından hangi önlemlerin alınacağının sorulması üzerine şunları söyledi: “Devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı her türlü tedbiri alırsınız. O tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bu konuda hep duyarlı olmaya mecburuz. Fakat bazı hassasiyetlerin, özellikle ülkemize inşallah döndükten sonra bir dar kapsamlı zirve ile ele almak suretiyle değerlendirmesini tabii ki yapacağız. Çünkü bir çözüm süreci ortada ve bu çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Bu malum terör örgütü veya örgütleri, ülkemizin içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız.”

MEDYAYA VE SİYASİ PARTİLERE ELEŞTİRİ

Erdoğan, şöyle devam etti: “Fakat bir şey tabii çok önemli: Yani terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hâlâ siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı. Bu konunda siyasi partiler, bugün bir millî yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman bunlar millî bir yaklaşım ortaya koyacaklar? Ne zaman bir millî duruş ortaya koyacaklar? Bu çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir.

Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi, bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Yani bu görüntüleri yayınlamak suretiyle ne elde edeceksiniz? Neyi kazanacaksınız? Yani arkadan bunlarla ilgili hemen anında bazı yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz. Bu anlayış insanî değildir, bu anlayış vicdanî değildir. Yani bir taraftan DEAŞ’a (IŞİD) konuşanlar, bir tarafta El Kaide’ye konuşanların bunlardan ne farkı var? Hepsi aynı. Türkiye’ye döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapıp tabii ki daha farklı açıklamamız da olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.