Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: “Bir İnsanın Yatabileceği En Huzurlu Yer Barış Yatağıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Somali’de yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını kaydederek, “Bir insanın yatabileceği en huzurlu yer...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Somali’de yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını kaydederek, “Bir insanın yatabileceği en huzurlu yer barış yatağıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mogadişu’daki temasları kapsamında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında 1 buçuk yıl aradan sonra Somali’yi ziyaret etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu kaydederek, Somali’ye üçüncü kez geldiğini ve bu süre zarfında somali2nin ilerleme kaydettiğini gözlemlediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ocak ayında gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye-Somali eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yaptığını kaydederek, “Bugün de Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile Büyükelçilik Külliyemizi hizmete aldık. Açılış esnasında ifade ettiğim gibi Mogadişu Büyükelçilik Külliyemiz Türkiye’nin dünyadaki en büyük Büyükelçilik Külliyemizdir. Şahsım olarak milletim adına özellikle bu inşaatın yüklenici firması Albayrak grubuna özellikle teşekkür ediyorum. Millet olarak iftihar edeceğimiz bir büyükelçilik külliyesine kavuşmuş bulunuyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada Somali Başbakanı ve Somali Başbakan Yardımcısının 130 yataklı Yardımeli Kadın ve Çocuk Hastanesi’nin açılışını yaptığını bildirerek, THY’nin de Mogadişu seferlerine 20 Mayıs’ta yeniden başlattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Kızılay’ın Somali’ye 11 bin ton yardım malzemesi getirdiğini ve bir Sağlık Meslek Yüksek oluğunun inşaatını bitirdiğini ancak peyzaj çalışmaları tamamlanmadığı için açılışının yapılamadığını ifade etti.
“HAMDOLSUN BİZ YILMADIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Mogadişu’da 10 kilometre yolun asfaltlanması ve ayrıca Mogadişu Belediyesine 30 adet otobüs hibe edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Somali Hükümet Bütçesine 2013-2014 yılında aylık bütçe desteğimizi devam ettireceğiz. Birileri Afrika açılım politikamızı başlattığımızda 2011 yılında Somali’ye yardım eli uzattığımızda bunun geçici bir heves olduğunu iddia etmişti. Bizim sorunlar karşısında yılacağımızı kısa zaman sonrasında da kendileri gibi terk edeceğimizi ümit etmişlerdir. Hamdolsun biz yılmadık”.
İmzalanan anlaşmalarla işbirliğinin güçlendirildiğini kaydeden Erdoğan, çeşitli alanlarda işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir insanın yatabileceği en huzurlu yer barış yatağıdır. Seçimlerin Somali’nin barış, huzur ve güvenliğine katkı sağlamasını umut ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.