Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan ABD basınını sert bir dille eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) konuştu. Türkiye'yi terörle yan...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) konuştu. Türkiye'yi terörle yan yana gösterme çabaları olduğunu anlatan Erdoğan, özellikle ABD'deki bazı yayın organlarını eleştirerek Türkiye'yi hedef almalarından yakındı. CFR Başkanı Richard Haass’ın Erdoğan’ı, konuşması öncesinde “Türkiye tarihinde, Atatürk’ten sonraki en önemli siyasetçi”şeklinde taktim etmesi ise dikkat çekti.

Türkiye’nin, özellikle IŞİD konusunda bazı medya kuruluşları tarafından haksız ve kötü niyetli haberlere konu edildiğini savunan Erdoğan, "Hiçbir terör örgütüne destek vermemiz asla mümkün değildir. O kadar densiz, o kadar aslı astarı olmayan iftiralar atılıyor ki, IŞİD ile petrol ticareti yaptığımız öne sürülüyor. Tamamen asılsızdır, iftiradır, tamamen yalandır.” dedi.

“TERÖRE KARŞI ASLA TEREDDÜTÜMÜZ YOK, ZAAFIMIZ YOK”

Konuşmasına Türkiye’nin tarihine ilişkin kısa notlar vererek başlayan Erdoğan açıklamalarından sonra, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Erdoğan, “IŞİD'in elindeki 46 Türk vatandaşının serbest kalmasının ardından, Türkiye'nin örgüte karşı ABD önderliğinde oluşturulan koalisyona nasıl bir katkı sağlayacağı” sorusuna, “49 rehineyi kurtardıktan sonra oturup konuşacağımız birçok boyut olabilir. Görüşmeler sürüyor, bu çalışmalar devam ediyor. Teröre karşı asla tereddütümüz yok, zaafımız yok. Çünkü biz terörle çok ciddi mücadele veren bir ülkeyiz. Bu mücadeleyi sürdürürken 40 bin insanımızı kaybettik. Hiçbir terör örgütüne sıcak bakmamız mümkün değil.” şeklinde yanıt verdi. Erdoğan'ın sert bir üslup kullanması dikkat çekti.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU DESTEKLENMEDİĞİ İÇİN BÖYLE OLDU..

IŞİD'e karşı, Suriye'de ılımlı muhaliflerin desteklenmesi ve Irak ve Suriye'nin birlikte ele alınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Şu anda Suriye'de şüphesiz ki ılımlı muhalif gruplar da var. Bizim de Amerika'nın da tespiti bu. Fakat işin başından itibaren ne yazık ki bu ılımlı muhalifleri destekleyen iki ya da üç ülke var. Türkiye'dir, Katar'dır, kısmen Suudi Arabistan'dır. Ama Özgür Suriye Ordusu desteklenmediği için bu böyle oldu. IŞİD'in doğduğu yer Irak'tır, ama palazlandığı yer Suriye'dir. Biz Amerikalı dostlarımıza şunu söylüyoruz; burada bir uçuşa yasak bölge ilan etmeliyiz. Bu suretle burada çok güçlü bir yapılanma olur ve terörün beli burada kırılır.” diye konuştu.

“SIFIR SORUN POLİTİKASI DEVAM EDİYOR”

Erdoğan, Türkiye’nin komşuları ile sıfır sorun politikasının iflas edip etmediği ile ilgili bir soruya ise “Bu politikamız aynen devam ediyor, bitmiş değil. Akamete uğramış olabilir. Ama bunu derler toparlar, devam eder. Bu Türkiye'den kaynaklanın bir durum değil, bu bölge ülkelerinden kaynaklanan bir iç sorundur, bize yansımıştır.” şeklinde cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.