Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, AB konusunda Fransa’dan ‘net ışık’ istedi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB’ye tam üyelik müzakerelerinde Türkiye ile iki faslın müzakereye açılmasının mümkün olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu konuda Fransa’nın ‘flu’ değil ‘net’...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB’ye tam üyelik müzakerelerinde Türkiye ile iki faslın müzakereye açılmasının mümkün olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu konuda Fransa’nın ‘flu’ değil ‘net’ bir ışık beklediklerini söyledi.

Elysee Sarayı’nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hollande, “Türkiye’nin Avrupa ile içten bir diyalogunun olması gerekiyor. Adalet, insan hakları, güvenlik gibi konularda başlıkları açmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Ben de bu mesajı verdim kendisine.” dedi.

Erdoğan ise Fransa’nın müzakereler konusunda bir ışık yaktığını belirterek, “Bu ışık net olsun. Flu olmasın. Türkiye’ye bu müjdeyi verelim.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin AB müktesebatına en hazır olan ülke konumunda olduğunu ifade eden Erdoğan, “Fransa’nın daha önce bloke ettiği fasıllarla ilgili bir adım atılırsa arkası da zaten hızla gelecektir diye düşünüyorum. Bu 51 yıllık beklentiyi artık kıralım, aşalım ve Türkiye ile AB artık bütünleşsin istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Hollande’ın bahsettikleri haricinde müzakerelerde 4 faslın daha açılabileceğini söyleyen Erdoğan, “Bu fasılların açılması tüm AB ülkeleriyle dayanışmamızı artıracaktır.” dedi.

Hollande ise Türkiye’nin AB müzakerelerinde sadece Fransa’dan değil, başka yerlerden gelen blokajların da olduğunu hatırlattı. Hollande, “Önemli olan Türkiye’nin üyeliği olacak mı olmayacak mı, buna karar vermek değil, bazı konularda ilerlemektir önemli olan. Ben 22 ve 23. başlıklar konusunda ilerleyebileceğimizi net bir şekilde dile getirdim.” dedi. Erdoğan’ın bahsettiği diğer fasıllarla ilgili ise yorumda bulunmadı.

Görüşmede Japonya’nın Türkiye’de inşa edeceği nükleer santral projesine Fransız şirketlerinin de dahil olması üzerinde de görüş birliğine varıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.