Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: 2 gözümüzü çıkarmaya çalışanlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik santralleri açılışında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: 2 gözümüzü çıkarmaya çalışanlar...
Batılı ülkelerin teröre verdiği desteği sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bumerang gibi bir gün gelecek onları da vuracak. Bugün bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Verdiğiniz silahlarla hepinizi biliyoruz. PYD işte, PKK’nın yan kolu. YPG, PKK’nın yan kolu. Bunu dünyada kimse yutmaz. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar sadece çıkardıkları gözleriyle kalacaklar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca terör örgütlerine silah verenlere de seslendi. Erdoğan 'Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik santralleri açılışında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Enerji kalkınmanın, büyümenin, refah artışının temelidir. Siz yeterli miktarda ve düşük maliyetli elektrik enerjisi üretemiyorsanız zaten diğer hedeflerinize ulaşamazsınız. İnşallah bu şekilde büyümeye devam ettiğimizde 10 yıl içinde Türkiye’nin elektrik piyasası Avrupa’da 3. sıraya yükselecektir. Enerji sektöründe adımların tüketicinin ve üreticinin ihtiyaçlarını gözetecek şekilde dengeli atılması gerekiyor. Bugün çevrecilerin en çok eleştirdikleri kömür ve nükleer enerji santrallerinin kahir ekseriyeti batı ülkelerinde bulunuyor. Kömür ve nükleerle çalışan santraller olmasa batı karanlığa gömülür. Dünyada halen aktif olarak çalışan 450 nükleer santralin bulunduğu 30 ülkenin arasında ilk sıralarda ABD, Almanya, Fransa gibi ülkeler geliyor. Kömürü ve nükleer enerjiyi en çok kullanan batı ülkelerinde niye sokağa dökülmezler? Bu kampanyalar oralarda niçin olmuyor? Çünkü bu kampanyaları arka planda finanse edenlerin dertleri başka. Cari açığın yarısını tek başına enerji ithalatımız oluşturuyor. Kömürde ithal yok, bu işi kapattık. Bizim kendi rezervimizi eritmek zorundayız. İşte efendim onun kaligrofik değeri şöyle. Biraz daha fazla kullanırsın olur biter. Biz cari açığımızı iyice aşağılara çekmezsek ekonomide duman oluruz. Bu büyümeyi yakalamak zorundayız. Çorlu’dan Şırnak’a kadar devasa bir damar kömürle dolu. Biz önce bunu bir eritelim, bunun üzerinde çalışalım. Yenilenebilir kaynaklarla birlikte kömür kaynaklarını da etkin bir şekilde kullanabildiğimiz takdirde cari açığı kapatarak ülkemizin önünde yeni ufuklar açacağız. Enerji ve Tabii Kaynaklarımız yerli kömürün teşvik edilmesi amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.

"BİZİM KARADENİZ’DE ZATEN HEP BELA OLMUŞLARDIR"


Bunun yanında nükleer santraller konusunda iki önemli adım attık. Mersin Akkuyu’daki santrali inşallah 2023 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Enerji yatırımları çok ciddi kaynak isteyen yatırımlar. Türkiye yenilenebilir enerjiye yönelirken bu tesislerin inşasında da söz sahibi olmak zorundadır. Aksi halde bu işler için yurtdışına çok ciddi kaynak aktarmak zorunda kalırız.

Nükleer santrallerde de mümkün olduğu kadar teknoloji transferine dayalı bir sistemi kurmaya çalışıyoruz. Hidroelektrik santralleri konusunda da adeta devrim yaptık. Bu konuda da çok ciddi engellemelerle karşılaştık. Greenpeace’çiler filan. Bizim Karadeniz’de zaten hep bela olmuşlardır. Söze geldiği zaman da aydın diye geçinirler. Ya karanlıktasın ya. Biz insanlığın karanlıkta yaşamasını istemiyoruz.

Türkiye’ye karşı maksat komşunun iki gözü çıksın anlayışıyla hareket ediyorlar. İsteseniz de istemeseniz de bir muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Batı dünyası istediği kadar teröristi batı şehirlerinde barındırsın. Ne yaparlarsa yapsınlar.

"HEPİNİZİN ADRESİNİ BİLİYORUZ"

Bumerang gibi bir gün gelecek onları da vuracak. Bugün bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, ya artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil ya. Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. PYD işte, PKK’nın yan kolu. YPG, PKK’nın yan kolu. Bunu dünyada kimse yutmaz. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar sadece çıkardıkları gözleriyle kalacaklar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.