Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enver Sedat’ın limuzini Dubai’de satılığa çıkarıldı

Mısır eski devlet başkanı Enver Sedat’ın kullandığı limuzinin Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari başkenti Dubai’deki bir internet ilan sitesinde yaklaşık 109 bin dolara satışa çıkarıldığı bildirildi. Mısır’ın üçüncü başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır eski devlet başkanı Enver Sedat’ın kullandığı limuzinin Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari başkenti Dubai’deki bir internet ilan sitesinde yaklaşık 109 bin dolara satışa çıkarıldığı bildirildi. Mısır’ın üçüncü başkanı Sedat, 1981’de suikast sonucu öldürülmüştü.

The National’daki habere göre 1970’lerde ABD başkanı Jimmy Carter tarafından hediye edilen Cadillac S75 Fleetwood Limuzin model araçtan sadece 900 adet üretilmiş. Bu model aracın diğer sahipleri arasında Çinli lider Chiang Kai-shek de bulunuyor.

Aracın şu anki sahibi 37 yaşındaki Mısırlı Hişam Rıfat, limuzini 12 yıl önce Hüsnü Mübarek zamanında Kahire’deki sarayda yapılan bir açık artırmada satın almış. Aracın tarihi değeri olduğunu söyleyen Rıfat, limuzini hafta sonları gezmek için bazen de düğünlerde kullandığını ifade ediyor. Sahibine göre limuzin, boya ve iç döşemelerine kadar mükemmel durumda. Kurşun geçirmez camlara sahip olmayan aracın camları ise elektrikli.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.