Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Türk, göçün 50. yılında bisikletle İstanbul'a gidiyor

Hollanda'da ikamet engelli Funda Müjde, Amsterdam'dan İstanbul'a bisikletle 3 ay sürecek yolculuğuna başladı.Funda Müjde, çocukluk yıllarında minibüsle gittikleri Türkiye için bu kez özel yapım bisikletiyle Amsterdam Olimpiyat Stadı'ndan...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli Türk, göçün 50. yılında bisikletle İstanbul'a gidiyor
Hollanda'da ikamet engelli Funda Müjde, Amsterdam'dan İstanbul'a bisikletle 3 ay sürecek yolculuğuna başladı.

Funda Müjde, çocukluk yıllarında minibüsle gittikleri Türkiye için bu kez özel yapım bisikletiyle Amsterdam Olimpiyat Stadı'ndan tek başına yola çıktı.

Sanatçı Funda Müjde, aylardır uzmanlar gözetiminde hazırlık yaptığını ve 90 gün sürecek bu zorlu yolculuğu Türklerin Hollanda'ya göçünün 50. yılı anısına gerçekleştireceğini dile getirdi.

Funda Müjde, "Yolculuk boyunca yağmurlu günler olacak. Bunun yanı sıra sıcak günler olacak. Dağ ve tepe aşacağım. Biraz bu yönden heyecanlıyım. Bunları düşünmemeye çalışmasam da Bulgaristan'da bisiklet yolunun olmaması beni az da olsa endişelendiriyor. Bunlara dikkat etmeye çalışacağım." dedi.

Funda Müjde, 4 bin kilometrelik güzergâhta yolculuğunu tek başına sürdürecek ve İstanbul'da özel bir törenle karşılanacağını söyledi. Müjde, bu yolculuğa haftada 6 gün antrenman yaparak hazırlandığını belirterek," 4 ay içinde bisiklet ile 2 bin 800 kilometre yol kat ettim." dedi.

Kaza sonucu engelli olmasına rağmen hayata küsmediğini ve kaderine razı olduğunu ifade eden Funda Müjde, "Aslında her şey kendi elimizde. Bu sıkıntıları güler yüz ve azimle yenebiliriz." dedi.

Soma'da hayatını kaybedenleri yakınları için Allah'tan sabır dileyen Müjde, "O acıyı düşününce kendi acım sıfır kalıyor. Ben felç olunca çocuklarım çok üzüldüler. Yine de hiç değilse hayatta olduğuma sevindiler. İnsan hayırlısını dilemeli. 'Buna da şükür' demeli." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.