Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endonezya'da asgari ücret grevi

Endonezya’da asgari ücret grevi gün geçtikçe büyüyor. Geçtiğimiz ay başlayan iş bırakma eylemleri ve protestolar artmaya devam ediyor. Bugün başkent Cakarta’da on binlerce işçinin katılımı ile büyük bir protesto düzenlendi. Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Endonezya’da asgari ücret grevi gün geçtikçe büyüyor. Geçtiğimiz ay başlayan iş bırakma eylemleri ve protestolar artmaya devam ediyor. Bugün başkent Cakarta’da on binlerce işçinin katılımı ile büyük bir protesto düzenlendi. Emniyet görevlileri gösteriye 50 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Ülke genelinde iş bırakma eylemleri ve protestolar tertipleyen sendikalar, asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam yapılmasını istedi. Asgari ücretin acilen iyileştirilmesini talep eden sendikalar, iş bırakma eylemleri ve protestoların daha da yaygınlaşacağını belirtti.

Endonezya Sendikalar Birliği Genel Başkanı Said İkbal, ülke genelinde 20 eyalette eyleme destek olduğunu söyledi. İkbal, ülke ekonomisinin kalbi ve nüfusun yüzde 60’ının yaşadığı Cava adasında tüm sanayi tesislerinde üretimi durdurduklarını ifade etti.

Adı gelecek seçimler için başkanlık adayı olarak geçen Cakarta Eyalet Valisi Joko Widodo ise bugün yaptığı açıklamada, asgari ücretin 2,5 milyon rupiah (450 TL) seviyesinde olması gerektiğini söyledi. Widodo artık bunun için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Endonezya’da asgari ücret eyaletlere göre değişiyor. Ülkedeki ortalama asgari ücret ise 1,5 milyon rupiah (270 TL) civarında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.