Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

El Nuri Camisi’ndeki yıkım havadan görüntülendi

Terör örgütü DEAŞ’ın geçtiğimiz hafta havaya uçurduğu El Nuri Camisi ve çevresindeki yıkım havadan görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2017 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Terör örgütü DEAŞ’ın geçtiğimiz hafta havaya uçurduğu El Nuri Camisi ve çevresindeki yıkım havadan görüntülendi.

Örgüt lideri Ebubekir Bağdadi’nin “hilafet ilan ettiği” caminin havaya uçurulmasının ardından meydana gelen yıkım havadan görüntülendi. İnsansız hava aracı işle çekilen görüntülerde, caminin bulunduğu noktada ve çevresinde büyük bir yıkımın meydana geldiği görülüyor. Bölgenin enkaza döndüğü anlaşılan görüntülerde, çatışma ve operasyonların ardından bölgedeki bina ve araçların kullanılamaz hale geldiği anlaşılıyor. Terörle mücadele kuvvetleri, El Nuri Camisinin çevresindeki aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu sivilleri güvenli bölgelere nakletti.

Öte yandan, Irak ordusu, bugün terör örgütü DAEŞ lideri Bağdadi’nin sözde halifelik ilan ettiği ve Musul’un simgelerinden biri olan El Nuri Camisi ve çevresinin DEAŞ’tan temizlendiğini duyurdu.

Musul’daki Ulu Cami olarak da bilinen El Nuri Camii ve eğik minaresi geçtiğimiz haftalarda DEAŞ militanları tarafından havaya uçurulmuştu. Patlamalar, Musul’un Eski Şehir bölgesinde ilerleyen Iraklı terörle mücadele birimlerinin camiye 50 metre kadar yaklaştığı sırada gerçekleştirildiği aktarılmıştı.

DEAŞ için sembolik öneme sahip olan El Nuri Camisi, Bağdadi’nin 2014 yılında “hilafet ilan ettiği” camiydi. Bağdadi’nin DEAŞ lideri olarak ilk ve son görüntüsü El Nuri Camisinde gerçekleştirdiği konuşma esnasında kaydedilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.