Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eide: Kıbrıslı liderler bir sonraki sürece dair anlaşmaya vardı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıslı liderlerin bugün dostça ve yapıcı bir atmosferde görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Eide, bugünkü toplantıda, liderlerin bundan sonraki sürece...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıslı liderlerin bugün dostça ve yapıcı bir atmosferde görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Eide, bugünkü toplantıda, liderlerin bundan sonraki sürece dair bir ortak metin üzerinde anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, bugün yaptıkları ve yaklaşık 2,5 saat süren görüşmesinde, müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya vardıkları açıklandı.

Görüşme sonrasında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, basına liderlerin üzerinde uzlaştığı ortak açıklama metnini okudu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

EİDE: BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇİLİYOR

Liderlerin Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilmesi için mevcut durumu gözden geçirdiğini ifade eden Eide, müzakereciler ve müzakere heyetlerinin, bütün konularda karşılıklı öneri sunmayı tamamladıkları konusunda fikir birliğine vardıklarını bildirdi.

Eide, liderlerin bugüne kadar büyük iş yaptığını fark ederek ikinci aşamanın tamamlandığını ve bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

Liderlerin sonuç alıcı birbirine bağlı bir şekilde ve dayanışma içerisinde kazan-kazan yaklaşımıyla müzakereleri sürdürme taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Eide, erken zamanda bir anlaşmaya varılması ve ardından her iki tarafta da eş zamanlı referanduma gidilmesi hususunda çalışılması yönünde de liderlerin anlaştıklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.