Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eide: Karşılıklı güven ve irade olmadan Kıbrıs'ta hiçbir şey çözülemez

Birleşmiş Miletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, karşılıklı güven, karşılıklı istek ve irade olmadıktan sonra Kıbrıs'ta hiçbir şeyin çözülemeyeceğini belirtti.Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Miletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, karşılıklı güven, karşılıklı istek ve irade olmadıktan sonra Kıbrıs'ta hiçbir şeyin çözülemeyeceğini belirtti.

Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Müzakerelerin ne zaman başlayacağını bilmediğini ancak başladığı zaman hızlı hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Eide, kimseye yararı olmayan bu durumun daha uzun yıllar süremeyeceğini, Kıbrıs sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

A planının tarafların yeniden müzakere masasına gelmesini sağlamak olduğunu kaydeden Eide, bunun için her iki tarafın da çaba sarf etmesi gerektiğini, masaya dönüldüğü zaman da makul bir zaman içerisinde kapsamlı bir çözüme ulaşılmasını umut ettiğini aktardı.

Taraflar arasında bazı düşünceler geliştirmeyi denediğini kaydeden Eide, orijinal fikrinin coşkuyla karşılanmadığını, buna saygı duyduğunu ve bunu anladığını ifade etti. İki tarafın kendisine söylediklerini dinlediğini, görüşmelerin yeniden nasıl başlatılabileceğini ele aldıklarını bildirdi.

Eide, şimdi yaptıkları konuşmanın sadece masaya dönülmesi ile ilgili değil, burada olunduğu zaman ne yapılacağıyla da ilgili olduğunu belirtti.

“NİSAN’DAN ÖNCE LİDERLERİN BİR ARAYA GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bir soruyu cevaplayan Eide, bununla ilgili bir anlaşma olmadığını ancak tarafların KKTC'de Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bir araya geleceğini düşündüğünü ve bunun olabileceği görüşünde olduğunu kaydetti.

Bir tarafın niye masayı terk ettiğinin bilindiğini, prensipte Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun masada olduğu ve Anastasiadis’i beklediğini dile getiren Eide, her iki tarafta da müzakerelerin yeniden başlayacağı koşulları oluşturmak için, herkesin bir şey yapılması gerektiği görüşünde olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.