Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ebolaya karşı mücadele yoğunlaştırılıyor

Batı Afrika’daki üç ülkeyi vuran Ebola salgınında resmî rakamlara göre ölü sayısı 3 bin 338’e yükseldi. Hastalığa yakalananların toplam sayısı da 7 bini aştı. Dünya Sağlık Örgütü, bildirilen vaka sayılarında son iki haftadır...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Afrika’daki üç ülkeyi vuran Ebola salgınında resmî rakamlara göre ölü sayısı 3 bin 338’e yükseldi. Hastalığa yakalananların toplam sayısı da 7 bini aştı. Dünya Sağlık Örgütü, bildirilen vaka sayılarında son iki haftadır düşüş kaydedilse de vakaların büyük çoğunluğunun bildirilmediğini tahmin ediyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Cenevre’deki Dünya Sağlık Örgütü’nü (DSÖ) ziyaret ederek Ebola salgınına karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplantıda konuşan DSÖ Genel Direktörü Margarte Chan, BM’nin bu konuda uluslararası toplumu başarılı şekilde harekete geçirdiğini söyledi. Ban Ki-mun ise “Birlik olur, siyasi irademizi ve kaynaklarımızı harekete geçirirsek bu virüsü durdurup yayılmasını önleyebiliriz.” dedi. Artık sağlık meselesi boyutlarını aşan bu konuda BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi’nin tarihinde ikinci kez oybirliği ile karar aldığına dikkat çekti.

Öte yandan Dünya Gıda Programı da Gine, Liberya ve Sierra Leone’de 1 milyon insana gıda ulaştırmak için komşu ülkelerden yeni yardım rotaları oluşturdu. Dr. Osman Faye, Senagal’in başkenti Dakar’da gereken laboratuvar malzemeleri olmasına rağmen ulaşım imkanı olmadığı için bunların Fransa’dan temin edildiğini belirtti. Faye, yardım köprüsüyle işlerinin kolaylaşacağını dile getirdi.

Gıda Programı Bölge Direktörü Denise Brown ise virüse karşı alınan yoğun önlemlere ek olarak gıda ve ilaç yardımlarının ulaştırılması için vites yükselttiklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.