Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ebola bulaşan İspanyol hemşire tamamen iyileşti

Avrupa’da ilk Ebola virüsünün bulaştığı İspanyol hemşire Teresa Romero’nun tamamen iyileştiği bildirildi. Madrid’teki Carlos III Hastanesi’nde tedavi edilen hemşire Romero, Eylül ayında Afika’dan getirilen Ebola hastası iki rahibe...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’da ilk Ebola virüsünün bulaştığı İspanyol hemşire Teresa Romero’nun tamamen iyileştiği bildirildi.

Madrid’teki Carlos III Hastanesi’nde tedavi edilen hemşire Romero, Eylül ayında Afika’dan getirilen Ebola hastası iki rahibe bakarken virüs kapmıştı.

Sonuçları basına duyuran La Paz-Carlos III Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Ünitesi Başkanı Jose Ramon Arribas ve ekibi, yapılan dört analiz sonucunda hemşirenin kanında virüse rastlanmadığını açıkladı.

Üç gün önce yapılan analizlerin ardından bugün de sonucun negatif çıkması, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre “iyileşti” anlamına geliyor.

Ancak Romero’nun hemen taburcu olmayacağını kaydeden İspanyol doktorlar, tamamen iyileşmesinin bir kaç gün daha süreceğini belirtti.

Hemşire Teresa Romero’nun tedavisinde deneysel bir ilaç ve Ebola'dan kurtulanlardan alınan antikorları içeren bir serum kullanılırken, hangisinin derece etkili olduğu bilinmiyor.

6 Ekim’de Ebola teşhisi konan Teresa Romero, Afrika’dan Madrid’in Carlos III hastanesine getirilen ve hayatlarını kaybeden iki Ebola hastasına bakmış, ve 30 Eylül’de yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.