Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın gözü bu zirvede!

Rusya, dört ülkenin katılımı ile cumartesi günü Suriye zirvesi düzenleneceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın gözü bu zirvede!
Açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Toplantıya Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Katar'ın katılacağı belirtildi.

Ülkeler dışişleri bakanları düzeyinde temsil edilecek. Toplantı İsviçre'nin Lozan kentinde yapılacak. Görüşmede Suriye krizine çözüm bulmak için atılacak adımların ele alınması amaçlanıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Sahada olanlar üzerinde doğrudan etkisi bulunan ülkelerle bir toplantı yapmak istiyoruz" dedi.

KERRY, LOZAN VE LONDRA'YA GİDİYOR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 15 Ekim’de İsviçre’nin Lozan kentine giderek, Suriye krizinin çözümü konusunda “önemli müttefiklerle” görüşeceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry’nin 15 Ekim’de Lozan’a, 16 Ekim’de ise İngiltere başkenti Londra’ya gideceği belirtildi.

Bakan Kerry’nin yapacağı ziyaretlere dair detaylı bilginin paylaşılmadığı açıklamada, “Bakan Lozan’da önemli müttefiklerimizin dışişleri bakanları ve Londra’da ise bölgesel ve uluslararası önemli müttefiklerle bir araya gelerek, şiddetin azalması ve insani yardımların ulaşımı dahil üzere çok taraflı olarak Suriye krizinin çözümü konularını ele alacak.” ifadesine yer verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün yazılı bir açıklama yaparak 15 Ekim'de Lozan’da gerçekleştirilecek toplantının, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kerry'nin anlaşması gereği düzenleneceğini açıklamıştı..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.