Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en iyi üniversitelerinden 3'ü Güney Kore'de

Güney Kore'nin üç üniversitesinin bu sene dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında yer aldığı bildirildi.İngiltere'nin Quacquarelly Symonds (http://www.topuniversities.com/) uzman şirketi tarafından hazırlanan raporda, Güney Kore'nin üç...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore'nin üç üniversitesinin bu sene dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında yer aldığı bildirildi.

İngiltere'nin Quacquarelly Symonds (http://www.topuniversities.com/) uzman şirketi tarafından hazırlanan raporda, Güney Kore'nin üç üniversitesinin ilk yüz arasında yer aldığı açıklandı.

Toplam 3 bin üniversite arasında yapılan anket sonucu, Seul Üniversitesi (SNU) 31., KAIST 51. ve POSTEC 86. sırada yer aldı.

Güney Kore'den ilk 200'e Yonsei Üniversitesi (106), Kore Üniversitesi (116), Sungkyunkwan Üniversitesi (140) girerken, Hanyang Üniversitesi 219., Kyunghee Üniversitesi 275., bayanlar için Ewha Wommans Üniveristesi 355. ve Sogang Üniversitesi 384. sıralarda yer aldı.

Üniversitelerin sıralama tabloları hazırlanırken, akademik itibar, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı, öğretim üyesi başına alıntılar, uluslararası fakülte ve yabancı öğrenci sayısının dikkate alındığı belirtildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.