Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Sağlık Örgütü: Ebola aşısı, ilk kez yüzde 100 etkili oldu

Merkezi İsviçre'deki Cenevre kentinde bulunan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 11 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı yürütülen aşı çalışmalarında, ilk kez bir aşının yüzde 100 etkili olduğunu açıkladı....

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Merkezi İsviçre'deki Cenevre kentinde bulunan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 11 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı yürütülen aşı çalışmalarında, ilk kez bir aşının yüzde 100 etkili olduğunu açıkladı.

VSV-ZEBOV adı verilen aşı Norveç, İsviçre, Fransa ve ABD’de test edildikten sonra hastalığın ilk görüldüğü yer olan Afrika ülkesi Gine’de test edildi. Gine’de virüsün bulaştığı 4000 kişi üzerinde başarılı sonuçlar alındığını açıklayan Dünya Sağlık Örgütü Müdürü Margaret Chan, gelişmenin umut verici olduğunu söyledi.

1976 yılından beri Afrika kıtasında görülen en etkili virüs olan Ebola, ortaya çıktığı Aralık 2013’ten bu yana dünya yüzeyinde 27 bin 748 kişiyi etkiledi ve toplamda 11 bin 279 kişinin ölümüne neden oldu. WHO'nun son yıllarda üzerinde en fazla mesai harcadığı konuların başında gelen Ebola virüsüne karşı, Avrupa ve Amerika kıtasında birçok araştırma enstitüsü ve laboratuvarlar aşı geliştiriyorlardı. WHO'nun yüzde 100 etkili olduğunu açıkladığı VSV-ZEBOV adını taşıyan aşı ise Kanada Halk Sağlık Ajansı (PHAC) tarafından geliştirilmiş ve Amerikalı Merck ve NewLink Genetics Corp. laboratuvarlarında lisansı alınmış.

Şu ana kadar Ebola’ya karşı en etkili iki aşıdan biri olarak açıklanan VSV-ZEBOV dışında halen Liberya’da test aşamasında bulunan ve İngiliz GSK firmasının geliştirdiği ikinci bir aşı çalışma yürütülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.