Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi açıldı

Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi bugün İsviçre’nin Lozan kentinde açıldı. 14 bin metre kare alan sahip ve 17 milyon İsviçre Frank’ına mal olan merkezin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Uluslararası Olimpiyat...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 03:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 03:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi bugün İsviçre’nin Lozan kentinde açıldı. 14 bin metre kare alan sahip ve 17 milyon İsviçre Frank’ına mal olan merkezin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener de katıldı.
Tören okçuların yarışmasıyla başlarken IOC Başkanı Thomas Bach’ın yanı sıra Bakan Kılıç ve Uğur Erdener de birer konuşma yaptı. Konuşmasında okçuluğun Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çağatay Kılıç bu sporun Türkiye’de yeniden ivmelenme içinde olduğunu ve tesisin açılışına bakanlık olarak destek verdiklerini belirtti.
Bakan Kılıç, "İnsan ırkı olarak farklı ülkelerde yaşasak da pek çok şey paylaşıyoruz ve barışı da beraber getirmek zorundayız. Sıkça farklılıklardan bahsediyoruz. Evet Dünya mükemmel bir yer değil. Bizim ülkemiz önemli sayıda mülteciye ev sahipliği yapmakta. Bu kadar kısa zamanda bu kadar sayıda mülteciyi ağırlayan tek ülke olduğunu düşünüyorum" dedi ve özellikle genç mültecilerin spora yönlendirilmesinin önemine değindi. "Bu insanlara yardım etmeliyiz ve spor bu konuda güçlü bir araç" diyen Bakan Kılıç, tesisin okçuluk sporunun gelişmesine katkıda bulunmasını umduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.