Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Miras Komitesi İstanbul'da Toplanacak

Dışişleri Bakanlığı, Dünya Miras Komitesi toplantısının, 10-20 Temmuz 2016 tarihlerinde Türkiye’nin başkanlığında İstanbul’da düzenleneceğini açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin kurucu 20 devletten biri olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Miras Komitesi İstanbul'da Toplanacak
Dışişleri Bakanlığı, Dünya Miras Komitesi toplantısının, 10-20 Temmuz 2016 tarihlerinde Türkiye’nin başkanlığında İstanbul’da düzenleneceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin kurucu 20 devletten biri olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun en önemli ana etkinliklerinden biri olan hükümetlerarası nitelikteki Dünya Miras Komitesi toplantısının, 10-20 Temmuz 2016 tarihlerinde ülkemizin başkanlığında İstanbul’da düzenleneceği belirtilerek, "Kesintisiz 11 gün sürecek Komite’nin yoğun gündemi çerçevesinde, Dünya genelinde Liste’ye kayıtlı bulunan 1031 alandan 156’sının koruma durumu raporları incelenecek, keza, Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’nde bulunan alanların mevcut durumları ele alınacak, ayrıca, ülkemizden de 10 yeni alanın kaydedileceği Geçici Liste gözden geçirilecektir" denildi.
UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kayıt için dünya genelinde sunulan 29 yeni adaylık dosyası arasında, Türkiye’nin sunduğu Ani Arkeolojik Alanı başvurusunun da yer aldığı vurgulanarak, "Komite toplantısına, üye ve taraf devlet temsilcileri, üst düzey UNESCO yönetimi ve UNESCO’nun tüm danışma organları yetkilileri, kültürel ve doğal miras uzmanları ve akademisyenler dahil olmak üzere 2000’e yakın katılımcı iştirak edecektir.
UNESCO’nun kurucu devletlerinden biri olarak, kültür, tarih ve medeniyet bilinciyle Türkiye ve yüzyıllara uzanan tarihi geçmişi ve çok kültürlü çehresiyle eşsiz kimliğe sahip İstanbul şehri, Dünya Miras Komitesi’nin 40. toplantısı için ideal ev sahipleri olacaklardır" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.