Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya liderleri, Lee Kuan Yew’in cenaze töreninde buluştu

Singapur’un ilk başbakanı ve kurucusu Lee Kuan Yew’in cenaze töreni birçok ülke liderini bir araya getirdi. Tören, Singapur Başbakanı ve Lee’nin oğlu Lee Hsien Loong’un İngilizce, Malayca ve Çince olarak yaptığı konuşmayla başladı....

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Singapur’un ilk başbakanı ve kurucusu Lee Kuan Yew’in cenaze töreni birçok ülke liderini bir araya getirdi. Tören, Singapur Başbakanı ve Lee’nin oğlu Lee Hsien Loong’un İngilizce, Malayca ve Çince olarak yaptığı konuşmayla başladı.

Lee’nin cenaze törenine aralarında Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Li Yuanchao, Kanada Genel Valisi David Johnston, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Brunei Sultanı Hasan El-Bulkiye, Malezya Sultanı Abdul Halim Mu'adzam Shah, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun Hye ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin de bulunduğu 25 ayrı ülke lideri katıldı.

Singapur’un kuruluşunda ve gelişiminde rol oynayan en önemli devlet adamı olan Lee, 1990 yılına kadar 31 yıl süreyle başbakanlık yaptı.

Singapur’un ilk başbakanı Lee Kuan Yew, ağır zatürre tedavisi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde 47 gün kaldıktan sonra, geçen hafta 91 yaşında hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından ülkede bir hafta milli yas ilan edildi. Lee’nin bugün gerçekleştirilen cenaze törenine başta civar ülkeler olmak üzere birçok ülke lideri ve temsilcisi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.