Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa harikası göl, pembe rengiyle görenleri büyülüyor

Senegal'in başkentine 35 kilometre uzaklıktaki doğa harikası Lac Rose gölü, sıradışı pembe rengiyle görenleri büyülüyor. Gerçek adı 'Retba' olan Dakar’ın kuzeydoğusundaki göl, ismini yılın belli dönemlerinde tamamen pembeye dönen...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğa harikası göl, pembe rengiyle görenleri büyülüyor
Senegal'in başkentine 35 kilometre uzaklıktaki doğa harikası Lac Rose gölü, sıradışı pembe rengiyle görenleri büyülüyor. Gerçek adı 'Retba' olan Dakar’ın kuzeydoğusundaki göl, ismini yılın belli dönemlerinde tamamen pembeye dönen su renginden alıyor.

Gölde yaşayan bir tür bakteri 'Dunaliella Salina’nın ölen su yosunlarının rengini değiştirmesi göl suyunu pembeye çeviriyor. Yosununun ölmesi ve güneş ışığı ile girdiği tepkime sonucu pembe pigmentler ürüyor. Lac Rose gölünde yüksek tuz oranı nedeni ile bakteri dışında hiçbir canlı yaşamıyor.

Pembe göl, yüzlerce Senegalliye ekmek kapısı durumunda. Derinliği en fazla 3 metre olduğu halde insan vücudunun batmadığı gölden tuz çıkaran yerliler, eski yöntemlerle piyasaya satarak geçimini sağlıyor.

Tuz toplayabilmek için gölün ortalarına doğru sandal ile açılan erkekler, yeterli miktara ulaşınca kıyaya dönüyor. Kıyıda bekleyen kadınlar ise teknelerdeki tuzu karaya taşıyarak tepecikler oluşturuyor.

ÜLKENİN TURİZM MERKEZLERİNDEN

Pembe Göl, turistlerin en çok uğradığı yerlerden. Farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler, Pembe Göle hayran kalıyor. Turistlere eski model kamyonetlerle etraftaki kum tepeciklerinde çöl safarisi yaptırılıyor.

Turist rehberi Case Nseck, "Gölde yüksek oranda tuz olması nedeniyle tuz üretimi yapılıyor. Burayı ziyaret eden turistler bu doğa harikasının yanı sıra tamamen el emeği ile tuz çıkartan insanların çalışmasını da görüyor. Geçen yıldan beri turist sayısında çok fazla düşüş var. Çevre ülkelerde görülen Ebola salgını nedeni ile turistler korkuyor. Eskiden günde en az 500 kişi burayı ziyaret ederdi.” dedi.

Pembe Gölün meşhur olmasının diğer bir sebebi terör olayları sebebiyle Güney Amerika’ya kaydırılan Paris – Dakar Ralli'sinin bitiş noktasında bulunması.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.