Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa 900 can aldı!

Haiti'den sonra ABD'ye ulaşan Matthew Kasırgası'nda ölü sayısı 877'ye yükseldi. ABD'nin Florida eyaletinde şu ana kadar 6 kişinin kasırga sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğa 900 can aldı!
ABD'nin Güney Carolina eyaletine yaklaşan Matthew Kasırgası, büyük bir çoğunluğu Haiti'de olmak üzere 900'e yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Karayiplerde 350 binden fazla kişinin yardıma ihtiyacı bulunuyor. Bahamalar'da ağaçların yerlerinden söküldüğü ve elektriğin kesildiği haberileri geliyor, ancak henüz can kaybına dair bir bilgi yok. Haiti'nin komşusu Dominik Cumhuriyeti'nde de kasırgada yıkılan binalar ve toprak kayması nedeniyle en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Florida'da dev bir meşe ağacı fırtınanın etkisiyle devrilerek araç yolunu kapattı.

Kasırga Küba'nın doğu ucunda da etkili oldu. Baracoa kentinde onlarca ev zarar gördü. ABD'nin Florida eyaletinde şu ana kadar 6 kişinin kasırga sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.

Cuma sabahı Florida kıyılarında etkili olmaya başlayan kasırga hayatı felç ederken, 1 milyon 100 bin kişi elektriksiz kaldı. Ülkenin güneydoğusunda kara ve hava yolu ulaşımını sekteye uğratan kasırga, çarşambadan cumartesine kadar olan sürede 4 bin 200'den fazla uçuşun iptaline neden oldu.

Georgia'da 1-95 karayolunun bir bölümü yıkılan ağaçların yolu kapatması ve yolun zarar görmesi nedeniyle ulaşıma kapandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.