Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri'nden 'Vize Serbestisi Diyaloğu' raporuna cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye ile AB arasında Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında AB Komisyonu tarafından yayınlanan ilk rapor için “Raporda yer alan hususlar tarafımızdan dikkatle not edilmektedir” değerlendirmesinde...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye ile AB arasında Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında AB Komisyonu tarafından yayınlanan ilk rapor için “Raporda yer alan hususlar tarafımızdan dikkatle not edilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile AB arasında 16 Aralık 2013 tarihinde Ankara’da başlatılan Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında Yol Haritası’nın uygulanmasına ilişkin ilk rapor, AB Komisyonu tarafından bugün yayınlandı. Rapora ilişkin ilk değerlendirme Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Vatandaşlarımız için vize muafiyeti sürecinde önemli bir aşama teşkil eden raporda, ülkemizdeki mevzuat, idari yapı, uygulama ve kapasite hakkında AB tarafının tespitleri ile bu alanlarda yapılması beklenen ilave düzenlemeler ve tavsiyelere yer verilmektedir. Raporda yer alan hususlar tarafımızdan dikkatle not edilmektedir. Raporlama süreci önümüzdeki dönem devam edecektir."” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlara en kısa sürede vize muafiyeti sağlanabilmesini teminen, başta İçişleri, Avrupa Birliği, Adalet Bakanlıkları olmak üzere ilgili tüm kurumlar ile yakın işbirliği halinde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Bilgiç, "AB’nin Vize Serbestisi Diyaloğu sürecinin adil ve sonuç odaklı bir yaklaşımla ele alması yönündeki beklentimiz AB nezdinde her vesileyle dile getirilmektedir." ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.