Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri, Urumçi’deki kanlı saldırıyı kınadı

Dışişleri, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’de ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısı yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Dışişleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’de ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısı yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan konuyla ilgili açıklamada ‘‘Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’de bugün ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybetmesine, 90’ın üzerinde kişinin de yaralanmasına yol açan yeni bir terör saldırısı yaşanmasından büyük üzüntü duyduk. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Çin halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifa diliyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

Menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarının altını çizen Dışişleri, ‘‘Sorumlularının bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmalarını temenni ediyoruz. Sayın Bakanımızın dün CICA Zirvesi vesilesiyle bulunduğu Şanhay'da Çinli mevkidaşıyla yaptığı ikili resmi görüşmede de vurguladığı üzere, kaynağı, gerekçesi ve amacı ne olursa olsun terörün her türüne karşıyız. Türkiye, hiçbir gerekçeyle meşru kılınamayacak teröre karşı uluslararası dayanışma ve mücadele konusunda da üzerine düşeni her zaman yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.’’ değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.