Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Suudi Arabistan Ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’daki temaslarına devam ediyor.Kral Faysal Araştırma ve İslami Çalışmalar Merkezi’nin Suudi Arabistan’ın eski Dışişleri Bakanı Suud Al Faysal’ın anısına Riyad’da düzenleyeceği...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’daki temaslarına devam ediyor.
Kral Faysal Araştırma ve İslami Çalışmalar Merkezi’nin Suudi Arabistan’ın eski Dışişleri Bakanı Suud Al Faysal’ın anısına Riyad’da düzenleyeceği konferansa iştirak etmek üzere dün Suudi Arabistan’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Arap Turizm Örgütü Başkanı ile Cidde’de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Arap dünyası arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakan Çavuşoğlu, bugün ise Riyad’da Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz tarafından kabul edildi. Görüşmede iki yıl boyunca Türkiye’nin dönem başkanlığını devraldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin başarıyla sonuçlanması, nihai bildiride alınan kararların ortak bölgemizin çıkarına hizmet etmesi yolundaki beklentiler ve iki ülke arasında koordinasyon konseyi kurulmasına yönelik anlaşma gündeme geldi. Görüşmede ayrıca bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile biraraya geldi. Görüşmede, İstanbul’da yapılan 13. İslam Zirvesi’nin sonuçları, bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İstanbul Zirvesi sırasında iki ülke arasında imzalanan koordinasyon anlaşmasının sonuçlarının hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiği hususunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Körfez İşbirliği Konseyi ve Türkiye arasında önümüzdeki dönemde bakanlar düzeyinde bir toplantı yapılması imkanları da gündeme geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.