Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru Kosova’da

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, "Türkiye aleyhine karar alan ülkelerin, soydaşlarımız ve vatandaşlarımız tarafından protesto edilmesi mutluluk verici" dedi.23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, "Türkiye aleyhine karar alan ülkelerin, soydaşlarımız ve vatandaşlarımız tarafından protesto edilmesi mutluluk verici" dedi.
23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan etkinliklere katılmak üzere Kosova’ya gelen Naci Koru, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de düzenlenen “Türkiye’nin Balkanlar ve Kosova Türkleri Politikaları” konulu panelde konuştu. Koru, panel öncesinde bir soru üzerine yaptığı açıklamada, "23 Nisan’da bütün Türkiye’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Ardından da 24 Nisan’da 1915 olaylarının 100. yıldönümü vesilesiyle bazı törenler yapıldı. Yurt dışında özellikle soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın Türkiye aleyhinde karar alan ülkelere karşı protesto gösterileri yaptığını biliyoruz. Bu da bizi mutlu etti. Bunu da destekliyoruz. Aynı şekilde Kosova’da da hem Türk soylular hem de Türkiye ile çok yakın ilişkide olan Kosova vatandaşları Arnavutlar, Boşnaklar bizi destekliyorlar. Bu bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.
PRİZREN’DE BAŞKONSLOSLUK AÇILIYOR
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye’nin Kosova’da büyükelçilik ile temsil edildiğini, fakat burada yaşayan soydaşların sayısının kabarık olması nedeniyle yakın bir zaman içerisinde Prizren’de başkonsolosluğun açılacağını belirtti. Koru, “Bir süre önce burada bir başkonsolosluğun açılması kararlaştırılmıştı. Yaklaşık bir yıldır bunun üzerinde çalışılıyor. Bu konuda atama da gerçekleştirdik. Bir kaç ay içerisinde yeni başkonsolosumuz gelecek ve Prizren’de göreve başlayacak. Bu şekilde ilişkilerimizi önümüzdeki dönemde çok daha geliştirmiş olacağız” dedi.
Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da yaptığı açıklamada kutlamalar çerçevesinde Kosovalı Türklerin durumu ve yarınları ile ilgili konuların tartışıldığını belirterek, Kosovalı Türklerin konumumun pekiştirilmesi için hangi adımların atılması gerektiği konularını ele alacaklarını kaydetti. Bakan Yağcılar, Kosova ve Kosova Türklerine her alanda verdiği destekten dolayı Türkiye’ye şükranlarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.