Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Bakanı Özoğuz: Almanya'daki mülteciler için bütçe iki kat artırılsın

Federal Hükümetin Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, federal düzeyin mültecilerin yerleştirilmesi ve diğer giderler için belediyelere ayırdığı bütçenin iki katına artırılmasını istiyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD)...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Federal Hükümetin Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, federal düzeyin mültecilerin yerleştirilmesi ve diğer giderler için belediyelere ayırdığı bütçenin iki katına artırılmasını istiyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Özoğuz, mülteci sayısının iki kattan fazla arttığı göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, gelecek yıl için planlanan 1 milyar Euro’luk yardımın da en az iki katına çıkartılmasını istedi. Böylece Özoğuz, eyaletlerden gelen talebi desteklemiş oldu.

Bilindiği gibi eyaletler federal düzeyden mültecilerin giderleri konusunda daha fazla talepte bulunuyor. Kuzey Ren Vestfalya (NRW) İçişleri Bakanı Ralf Jaeger (SPD), federal düzeyden sorumluluğu üstlenip mültecilerin yerleştirilmesi konusunda belediyelerin yükün hafifletmesini istedi. Jaeger, Welt’e yaptığı açıklamada, federal düzeyden kişi başı ücret talep etti. Berlin’in Mali Senatörü Matthias Kollatz-Ahnen (SPD) bir mültecinin eyalete 1000 Euro’ya mal olduğunu belirterek, federal düzeyin giderlerin yüzde 50’sini, yani 500 Euro’yu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Eyaletlerin mali uzmanlarına göre, federal düzeyin yapacağı yardımın kişi başı 500 Euro olarak belirlenmesi mantıklı olabilir. Mülteci sayısının 400 bin olduğu Almanya'da kişi başı 500 Euro ödenmesi durumunda federal düzeyin eyalet ve belediyelere yapacağı rakam 2,4 milyar Euro'yu buluyor.

ÖNEY’E MUHALEFETTEN KRİZİ YÖNETEMEME ELEŞTİRİSİ

Baden-Württemberg’de (BW) muhalefet partileri ise eyaletin uyum bakanı Bilkay Öney’i sürekli artan mülteci sayısı karşısında kriz yönetimini sağlayamamakla suçluyor. Hıristiyan Demokrat Partili berhard Lasotta’ya göre Öney durumun ciddiyetini kavrayamadığı için birçok gönüllü kendini yolda bırakılmış hissediyor ve hizmete yeni başlayanlar ise istifa ediyor. Hür Demokrat Partili Hans-Ulrich Rülke de Öney’in inandırıcılığını yitirdiğini ileri sürüyor. Rülke’ye göre mültecileri ilk kabul eden mercilerde kapasitenin dolmasına karşı genişletme çalışmaları çok geç başladı.

BW Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), bu yılın sonuna kadar binlerce mülteciyi alacak mercilerin yapılacağı sözünü vermişti. Mültecilerin ilk kalacağı yerler olarak düşünülen konutlar şu an itibariyle tamamen dolu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.