Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deutsche Welle: Erdoğan, Papa'yı yeni lüks sarayda ağırlayacak

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin internet sitesi, Papa Francesco'nun Türkiye ziyaretini 'Bir Papa, bir cumhurbaşkanı ve Ankara sarayı' başlığıyla manşetten verdi. Arjantinli gösterişsiz Papa'nın, Erdoğan tarafından tartışmalı...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin internet sitesi, Papa Francesco'nun Türkiye ziyaretini 'Bir Papa, bir cumhurbaşkanı ve Ankara sarayı' başlığıyla manşetten verdi. Arjantinli gösterişsiz Papa'nın, Erdoğan tarafından tartışmalı 1000 odalı yeni lüks sarayda ağırlanacağına dikkat çekti.

Papa Francesco'nun, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanlığı sarayının şu ana kadarki en üst düzey konuğu olacağına dikkat çekilen haberde, sarayın Erdoğan'ın hükümet başkanlığından devlet başkanlığına geçişiyle eş zamanlı olarak inşa edildiği belirtildi.

Uluslararası ajansların yorumlarına de yer verilen haberde, "Bina, dünyada hiç de popüler değil." denildi. 500 ya da 600 milyon Euro'dan fazla harcanan 1000 odalı saray için 'müsriflik' ifadesini kullanan Alman yayın kuruluşu, saraya yeni eklemelerin de planlandığına dikkat çekti. Binanın ayrıca Atatürk Orman Çiftliği adlı ormanlık alana, mahkeme kararına rağmen inşa edilmesi sebebiyle, muhalifler tarafından 'Kaçak Saray' olarak adlandırıldığına vurgu yapıldı.

Papa Francesco'nun 3 günlük Türkiye ziyaretinde yapacağı görüşmeler hakkında bilgi verilen haberde, Papa'nın Ortadoğu'daki Hıristiyanlara ve diğer azınlıklara karşı şiddeti kınama ve Müslüman liderlerle ilişkileri sağlamlaştırma gibi hassas vazifeleri olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.