Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Der Standard: Türkiye’nin güçlü adamının istediği tek şey daha güçlü olmak

Avusturya’nın saygın gazetelerinden Der Standard, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara 'devlet benim' mesajı verdiği yorumunu yaptı.Markus Bernath imzalı "Türkiye’nin güçlü adamının istediği tek şey daha güçlü olmak"...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Der Standard: Türkiye’nin güçlü adamının istediği tek şey daha güçlü olmak
Avusturya’nın saygın gazetelerinden Der Standard, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara 'devlet benim' mesajı verdiği yorumunu yaptı.

Markus Bernath imzalı "Türkiye’nin güçlü adamının istediği tek şey daha güçlü olmak" başlıklı analizde, "Tayyip Erdoğan Merkez Bankası başkanını azarlıyor, kendini eleştirenlere dava açıyor ve PKK ile görüşmeleri yönetiyor." değerlendirmesinde bulunuldu..

Erdoğan’ın Merkez Bankası başkanının yanı sıra uluslararası finans piyasaları nezdinde Türkiye için en önemli kefil olan Ali Babacan’ı da uyardığını belirten analizde, "Seçimlerde AKP’nin mecliste üçte iki çoğunluğu elde etmesini istiyor. Erdoğan böylelikle Başkanlık sistemini getirecek ve kendisinin sinirlerini bozduğu belli olan Davutoğlu’nun Başbakanlık makamını kaldıracak." tespitlerine yer verildi.

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasının ne anlama geldiğinin Ankara’daki gözlemciler tarafından net bir şekilde anlaşılamadığını ifade eden Bernath, "Yaşananlar, Davutoğlu’na karşı bir güç dengelemesi mi yoksa Erdoğan’a karşı bir işbirliği mi?" sorusuna cevap arandığını belirtti.

Erdoğan’ın tüm gücüyle toplumdaki muhaliflerinin üstüne gittiğini belirten Markus Bernath, cumhurbaşkanına hakaretten dolayı açılan çok sayıda davaya ve davaların muhataplarına yer verdi. PKK ile görüşmelerin Erdoğan’ın seçim kampanyası olarak anlaşıldığını belirten Bernath, "Selahattin Demirtaş, hükümet ve HDP temsilcilerinin ortak açıklamaları sonrası iktidar partisinin öngörülerini sorgulayarak Erdoğan’ın hesabını ‘kendisini bir yandan Türklere barış yapan olarak lanse etmek, diğer yandan HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak meclise girmesini engellemek’ olarak tanımlıyor." ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.