Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Değeri 100 milyon dolar! Yıllarca saklamış...

Filipinlerde bir balıkçının 10 yıl önce 100 milyon dolar değerinde 34 kilogram dev bir inci bulduğu ve inciyi 10 yıl boyunca 'totem' için yatağının altında sakladığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Filipinlerde ismi açıklanmayan bir balıkçı, 10 yıl önce Palawan Adası açıklarında devasa bir inci buldu. İncinin değerinden haberi olmadığını söyleyen balıkçı 34 kilogram ağırlığında ve 100 milyon dolar değerindeki inciyi, 'totem' için 10 yıl boyunca yatağının altında sakladı.

Ahşap evinde çıkan yangının ardından evini tahliye etmek zorunda kalan balıkçı, 10 yıl boyunca sakladığı inciyi yetkililere göstermek zorunda kaldı. Öte yandan dev incinin şimdiye kadar bulunan en büyük inci olabileceği ifade edildi. İncinin, bir önceki en büyük inciden en az 5 kat daha büyük olduğu belirtildi.

Filipinli yetkili Aileen Cynthia Amurao, yetkililerin inciyi inceleyeceklerini ifade ederek, Filipinler’de muhafaza edilecek olan incinin kente turist çekebileceğini umduğunu kaydetti.

Palawan açıklarında 1934 yılında bulunan ve 6.4 kilogram ağırlığında olan bir önceki en büyük inci, 35 milyon dolar değerindeydi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.