Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: “Vatandaşlarımız Gerekli Tedbirlerin Alındığından Emin Olmalı”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kişisel verilerin sızdırılmasına ilişkin, “Bütün vatandaşlarımız bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Siber suçlar ve bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor”...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kişisel verilerin sızdırılmasına ilişkin, “Bütün vatandaşlarımız bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Siber suçlar ve bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Helsinki’deki temasları kapsamında Finlandiya Başbakanı Juha Sipila ile baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından Davutoğlu ve Sipila ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Türkiye’de 50 milyon kişinin bilgilerinin internete sızdığına dair soruya, “Bu siyasi verilerin sızdırılması veya ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Dün Bakanlar Kurulu’nda Ulaştırma Bakanımız Binali Bey’den Bakanlar Kurulu’na bu konuda bilgi arz etmesini istedim. O da geçmiş dönemden 2009’dan itibaren bu konularda ortaya çıkan söylentiler, haberler konusunda Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirdi. Bu konuda yapılması düşünülen çalışmaları da ele aldık. Kendisine bu konunun detaylı olarak incelenmesini ve mutlaka detaylı olarak ele alınmasını istedik. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımız bünyesinde bir çalışma yürütülüyor. 2009-2010’da bu ilk defa bu haberler yayınladığı dönemle ilgili olarak. Bütün vatandaşlarımız bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Siber suçlar ve bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devlete, kurumlara emanet edilen kişisel verilen korunması önem taşıyor. Bu başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemliyse herhangi bir vatandaşımızın da o ölçüde önemlidir. Yani benim bilgilerimin elde edilmiş olmasıyla herhangi bir vatandaşın bilgilerinin elde edilmiş olması insani haklar bağlamında da bir farkı yok. Bazı bilgiler var ki sormuş olsalardı ben de söylerdim. Ama nihayetinde bu bilgilerin korunması için gerekli tedbirleri alacağız” yanıtını verdi.
“CHP YARIN TEKLİFLERİNİ BANA İLETECEK”
Başbakan Ahmet, dokunulmazlık konusuna dair soru üzerine ise, “Bizim tutumumuz açık ve nettir. Partilere gerekli çağrılarda bulunduk. Bu çağrılar üzerine CHP’den bize iletilen bazı teklifler oldu. Geçtiğimiz hafta arkadaşlar bu teklifler konusunda bizim görüşlerimizi kendilerine verdiler. Dün grup başkan vekillerimizle bir toplantı yaptım, grup toplantısından sonra. Bu konuda hiçbir gecikmenin olmaması için gerekli talimatları verdik. CHP’nin nihayetinde zannediyorum yarın tekliflerini bana iletecekleri bildirilmişti. Bu teklif geldikten sonra ister olumlu cevap gelmiş olsun ister olumsuz cevap gelmiş olsun derhal harekete geçilecek. Olumlu olur da ortak inisiyatif olarak değilse AK Parti kendi görüşünü ve teklifini Anayasa Komisyonu’na ve parlamentoya sunacak. Ondan sonra da bütün grubumuzla buna destek veririz. Bu konudaki kararlılığımızdan kimsenin tereddüttü ve şüphesi olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.