Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu TİKA Amman Program Koordinatörlüğü’nün Açılışını Yaptı

Ürdün’de temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) Amman Program Koordinatörlüğü Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.Başbakan Ahmet Davutoğlu Ürdün’deki temasları...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ürdün’de temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) Amman Program Koordinatörlüğü Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ürdün’deki temasları kapsamında TİKA Program Koordinatörlüğü Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu açılışın ardından TİKA yetkililerinden ofisin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
TİKA Amman Program Koordinatörlüğü’nün, Hicaz Demiryolu Amman Tren İstasyonu’nun restorasyonu ve müze inşası, Ürdün’e bir adet yurt ve okul inşa edilmesi, sahabe türbeleri ve camilerinin çevre düzenlemesi ve aydınlatılması projeleri üzerinde çalıştığı bildirildi.
Ofisin daha önce Suriyeli mülteci kamplarına gıda ve battaniye yardımında bulunduğu, Ürdün Türk Dili ve Edebiyat Bölümünün tadilatı ve tefrişatını gerçekleştirdiği, Ürdün Üniversitesi Türk Köşesi’ni yaptığı ve Ürdün’de Filistin mülteci kamplarına gıda yardımında bulunduğu ifade edildi.
TİKA Amman Program Koordinatörlüğü’nün statüsünü belirlemeye matuf maddeleri içeren ’Kalkınma İşbirliği Anlaşması’ Türkiye ile Ürdün arasında 22 Ekim 2015 tarihinde imzalanmıştı. Anlaşmanın Ürdün’deki iç onay sürecinin tamamlanmasının ardından Ofis, Temmuz 2015 tarihinden bu yana faaliyetlerini yürütüyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.