Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

David Cameron, başbakan olarak son kez soruları yanıtladı

Başbakanlık görevini bugün resmi olarak Kraliçe II. Elizabeth’e sunacak olan David Cameron, istifasını sunmadan önce İngiliz Parlamentosu’nda başbakan olarak son kez soruları yanıtladı.23 Haziran’da Birleşik Krallık’ta yapılan referandumun...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık görevini bugün resmi olarak Kraliçe II. Elizabeth’e sunacak olan David Cameron, istifasını sunmadan önce İngiliz Parlamentosu’nda başbakan olarak son kez soruları yanıtladı.
23 Haziran’da Birleşik Krallık’ta yapılan referandumun AB’den ayrılma yönünde sonuçlanmasının ardından David Cameron, AB ile müzakere sürecinin yeni bir başbakanla yürütülmesi gerektiğini ifade ederek Başbakanlık ve Muhafazakar Parti liderliğinden istifa edeceğini açıklamıştı. Cameron bugün ise resmi istifasını Kraliçe II. Elizabeth’e sunmasının ardından görevi Theresa May’e devredecek. Ancak Cameron istifasını Kraliçe Elizabeth’e sunmadan önce İngiliz Parlamentosu’na gelerek başbakan olarak son kez soruları yanıtladı. Cameron, son soruyu yanıtlamasının ardından parlamentodaki milletvekilleri tarafından dakikalarca alkışlandı. Muhafazakar Parti milletvekilleri tarafından da ayakta alkışlanan ve daha sonra parlamentodan ayrılan Cameron’un duygusal anlar yaşadığı görüldü.
Cameron, resmi istifasını sunmasının ardından görevi 6 yıl boyunca İçişleri Bakanlığı görevini yürüten ve destekçileri tarafından “AB’den ayrılma konusunda güvenilebilecek bir liman” olarak tanımlanan Theresa May’e devredecek. May, Margaret Thatcher’dan sonra ülkenin ilk kadın başbakanı olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.