Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbecilere Yunanistan'da büyük şok!

Türkiye’deki darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine kaçan 8 darbeci asker Yunan güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbecilere Yunanistan'da büyük şok!
Darbeci askerlerin bugün ifadelerinin alınması ve kısa süre içinde suçüstü mahkemesine çıkarılması bekleniyor. Darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

DEDEAĞAÇ'TA PROTESTO GÖSTERİSİ

Darbe girişiminde yer alan 8 kişinin bulunduğu helikopterin iniş yaptığı Dedeağaç havaalanında protesto gösteri düzenlendi. Protestocular, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin (DEB) öncülüğünde Gümülcine ve İskeçe’den otobüs ve özel araçlarıyla Dedeağaç havaalanına geldi.

Aralarında Kozlukepir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri Ahmet Mete ve İbrahim Şerif’in de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Türk askeri helikopterinin bulunduğu pistin karşısında toplanarak Türk devletine destek sloganları attı. Gösteri sırasında “Darbeye hayır, demokrasiye evet”, "Darbecilere sığınma hakkı darbecilere destektir”, “Darbecilere kucak açmak komşu ülkeye ihanettir” yazılı pankartlar açan vatandaşlar hainlerin Türkiye’ye teslim edilmesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.