Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danimarka’da radikalleşmeyle mücadele planı yasalaştı

Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarının akabinde Danimarka’da tartışmalara neden olan ‘radikalleşmeyle mücadele eylem planı’ dün parlamentoda yapılan oylama ile kabul edildi. Hükümet tarafından hazırlanan eylem planına ‘Birlik...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarının akabinde Danimarka’da tartışmalara neden olan ‘radikalleşmeyle mücadele eylem planı’ dün parlamentoda yapılan oylama ile kabul edildi. Hükümet tarafından hazırlanan eylem planına ‘Birlik Listesi’ hariç parlamentoda bulunan bütün siyasi partiler destek verdi.

İlk olarak IŞİD’e katılmak için Danimarka’da ayrılan gençlerin olduğuna dair raporların yayınlanmasının akabinde gündeme gelen Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra ise değişik yönleriyle tartışmaya açılan ‘radikalleşmeye karşı eylem planı’ dün Danimarka Parlamentosu'nda yapılan oylama ile kabul edildi. Plan çerçevesinde radikalleşme ile mücadele kapsamında faydalı olacak projeler için 60 milyon kron bütçe ayrıldı. Söz konusu bütçenin 43,9 milyon kronu ‘radikalleşmenin önlenmesine’ dair projelere ayrıldı. Plan kapsamında; Suriye ve Irak’ta savaşa katılanların rehabilitasyonu için özel bir ‘çıkış merkezi’ ve yakınlarının radikal çetelere düşmesinden endişelenenler için özel bir telefon hattı kurulacak. Plan ayrıca Danimarka İstihbarat Teşkilatı PET’n internet üzerindeki kontrol yetkilerinin de arttırılmasının öngörüyor.

Konuyla ilgili olarak Danimarka medyasına konuşan Adalet Bakanı Mette Frederiksen, ‘‘Danimarka’da gençlerin radikal çevrelerin tuzağına düşmesini engellemek için son derece dikkatli olacağız.’’ dedi. Frederiksen sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Ancak buna rağmen birileri bu yolu tercih ederse onların geri gelmesi için elimizden gelen herşeyi yaptığımızdan emin olmalıyız.’’ dedi.

Danimarka’da muhalefet Irak ve Suriye’ye seyahat yasağı getirilmesini istiyordu. Ancak bu hazırlanan eylem planında yer almadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Liberal Parti sözcüsü Martin Geertsen söz konusu yasağın başka şekilde yasalaşması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.