Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danimarka'da çocukların nasıl cezalandırılması gerektiği tartışılıyor

Danimarka’da son dönemde 18 yaşın altındaki çocuklar arasında artan suç oranı yetkilileri düşündürüyor. Muhalefet Partileri 18 yaşın altındaki çocukların da cezalandırılabilmesini sağlayan yeni bir ceza sistemi kurmayı arzuluyor.Son...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Danimarka’da son dönemde 18 yaşın altındaki çocuklar arasında artan suç oranı yetkilileri düşündürüyor. Muhalefet Partileri 18 yaşın altındaki çocukların da cezalandırılabilmesini sağlayan yeni bir ceza sistemi kurmayı arzuluyor.

Son dönemde kız çocukları tarafından oluşturulan çetelerin sayısının arttığını savunan muhalefet partileri cezai ehliyet yaşının yeniden görüşülmesi dair birçok önlemi masaya yatırmış durumda. Hükümet kanadı ise henüz kesin bir tavır belirlemiş değil.

Danimarka’da son dönemde 18 yaşın altındaki çocuklar arasında artan suç oranı yetkilileri düşündürüyor. Halihazırda Danimarka Parlamentosu’nda (Folketinget) muhalefet pozisyonunda olan Liberal Parti (V), Muhafazakar Parti (C), Danimarka Halk Partisi (DF) ve Liberal Birlik Partisi (LA) her ne kadar yaşları küçük de olsa suç işleyen çocukların cezalandırılması gerektiğini savunuyor. Onlara göre zamanında cezalandırılmayan çocuklar ilerde gerçek birer suçluya dönüşüyor.

Muhalefet partilerinin önerileri arasında halihazırda 18 olan cezai ehliyet yaşının yeniden görüşülmesi ve 18 yaşın altındakiler için yeni bir sistemin kurulması, 12-17 yaşlarındakiler için özel çocuk mahkemeleri kurulması ve çocuklara özel şartlı tahliye sisteminin geliştirilmesi var.

Konuyla ilgili olarak Berlingske Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Muhafazakar Parti Başkanı Søren Pape Poulsen, ‘‘Bu yöntemle 12 yaşındaki bir çocuk ilk suçunu işlediğinde onu suçluya dönüşmekten kurtarmış oluyoruz. Aksi takdirde, belki de 15 yaşına gelene kadar 20 suç daha işleyecekti; ancak böylelikle daha düzgün bir hayata sahip olabilecek.” dedi.

Muhalefet partilerinin önerileri önümüzdeki dönemde Danimarka Parlamentosu’nda görüşülüp karara bağlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.