Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Romanya'da kutlandı

Cumhuriyetin 90’ıncı yılı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Atatürk Anıtı ve Türk şehitliğinde kutlandı.Törenlere Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Romanya’da bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Romanya'da kutlandı
Cumhuriyetin 90’ıncı yılı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Atatürk Anıtı ve Türk şehitliğinde kutlandı.

Törenlere Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Romanya’da bulunan Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kutlamalar Büyükelçi Ömür Şölendil’nin şehir merkezindeki Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Büyükelçinin ardından STK temsilcileri büste çelenk koydu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk Anıtı'nın ardında şehitlikte tören yapıldı. Şehitliğe büyükelçi ve törende bulunan STK temsilcileri çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı okundu. Bükreş Camii imamı Osman Aziz, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua etti.

Duanın ardından büyükelçi şehitlikte bulunan şeref defterine şöyle yazdı: “Ulu önder Atatürk’ün çizdiği yolda kısa sürede ulaşmış olan devletimizin önümüzdeki dönemde de her alanda gerekli hamleleri sürdüreceğine ve adımları atacağına olan inancımız tamdır.”

Şehitlik ziyaretinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Cumhuriyetin 90’ıncı yılı münasebetiyle resepsiyon verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.