Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Kıbrıs'ta da coşkuyla kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin yanı sıra KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıldönümü dolayısıyla bugün başkent Lefkoşa’da bulunan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda tören düzenlendi. Törene...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Kıbrıs'ta da coşkuyla kutlanıyor
Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin yanı sıra KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıldönümü dolayısıyla bugün başkent Lefkoşa’da bulunan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda tören düzenlendi. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Eroğlu’na Türkiye Büyükelçisi Akça eşlik etti. Törende konuşan Derviş Eroğlu, uzun bir süreden beri Kıbrıs konusunda liderler düzeyindeki görüşmeleri yeniden başlatmak için çabalarının sürmekte olduğunu kaydetti. Bu konuda Kıbrıs Türk tarafı olarak görüşmelerin bırakıldığı yerden devam etmesi için uğraştığını belirten Eroğlu, Rumların görüşmemek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Aynı zamanda özel temsilciler düzeyinde yapılmakta olan ve gizlilik içerisinde olması gereken çalışmaların gün be gün sistematik bir şekilde Rum basınına sızdırılmakta olduğunu savunan Derviş Eroğlu, Rumların bununla kalınmayıp görüşmelerin önüne çeşitli ön koşulların getirilmeye çalışıldığını aktardı.

Birleşmiş Milletler gözetiminde gerçekleştirilen Kıbrıs müzakerelerinin başarıya ulaşması için Rum tarafından yapılan olumsuz açıklamalara karşı sessiz kalmaya çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, artık halkın bazı gerçekleri bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Tören, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından resmigeçitle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.