Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde İlk Turda 1. Çıkan Eroğlu, İkinci Tur İçin Tüm Vatandaşları Oy Vermeye Çağırdı

KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçimi kaybetmemenin bir başarı olduğunu belirterek, "Birinci turun galibi olduğum için mutluyum" dedi. İkinci turda çok iyi çalışıldığı takdirde, birinci turun açığının...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçimi kaybetmemenin bir başarı olduğunu belirterek, "Birinci turun galibi olduğum için mutluyum" dedi. İkinci turda çok iyi çalışıldığı takdirde, birinci turun açığının kapatılabileceğini belirten Eroğlu, ikinci turda halkın iradesinin sandığa yansıyabilmesi için tüm vatandaşları oy vermeye çağırdı. Eroğlu, “Bu seçimin 3. turu yok. Bu sebeple herkesi 2. tura katılmaya çağırıyoruz” dedi.
KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu ile DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Derviş Eroğlu’nun Ledra Palas’taki seçim ofisine geldi. Seçim ofisine 20.40 sıralarında gelen Serdar Denktaş partililere seslendi. Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu da saat 21.00 sıralarında seçim ofisine gelişlerinde, taraftarlarının alkışlarıyla karşılandı. Eroğlu basına açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eroğlu’nun açıklamalarını birçok yabancı gazeteci de takip etti. Eroğlu’nun basın açıklaması sırasında UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bazı DP-UG’li bakanlar, DP-UG ve UBP’den bazı milletvekilleri de hazır bulundu.
EROĞLU: “ÇOK DEMOKRATİK BİR SÜREÇ YAŞADIK”
Derviş Eroğlu burada yaptığı açıklamada, çok adaylı bir seçim geçirdiklerini ifade ederek, seçimin ikinci tura kaldığını hatırlattı. İkinci tur için adayların belirlendiğine işaret eden Eroğlu, ikinci turda rakibi olarak sandıktan çıkan Mustafa Akıncı’yı ve diğer bütün adayları kutladı. Çok demokratik bir seçim süreci yaşandığını belirten Derviş Eroğlu, çok seviyeli bir kampanya yürütüldüğüne dikkat çekti. Derviş Eroğlu, seçimde ikinci tur ihtimalinin her zaman söz konusu olduğunu kaydederek sandığa giden gitmeyen herkese teşekkür etti. Sandıklara katılımın, halk iradesinin sandığa yansıması bakımından önemli olduğunu vurgulayan Derviş Eroğlu, ancak vatandaşın sandığa katılıp katılmaması ve ikini tur beklentisi içerisinde olmasının özgür iradesi sonucu olduğunu kaydetti.
“SEÇİMİN 3. TURU YOK”
Eroğlu, “Önümüzdeki hafta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. turu yoktur. Dolayısıyla ben bütün vatandaşlarımızın politikalarımızı izleyen, destek veren, gerek iki partinin üyelerine destekçilerine, gerekse düşüncelerimi paylaşıp herhangi bir partiyle alakası olmayan bütün vatandaşlarımızın bu seçime katılmasını diliyorum” dedi.
“İNANIYORUM Kİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KATILIM DAHA FAZLA OLACAK”
Önlerinde kritik günler olduğunu belirten Derviş Eroğlu, “Tecrübesiyle, Kıbrıs sorununa vakıf oluşuyla, ortaya koyduğu politikalarla, müzakere masasında KKTC ve KKTC halkını devletini temsil edecek bir adayın sandıktan çıkması temennisinde bulunmuştuk. Halkımız bu teveccühü gösterdi. İnanıyorum ki önümüzdeki hafta yapılacak seçimde, katılım daha fazla olacaktır” dedi.
“Bu işin şakası kalmamıştır” diyen Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle mayıs ayının ilk yarısında başlayacağı söylenen müzakerelerde bu kritik dönemi geçirecek inanç ve tecrübeye sahibim. Bana destek veren siyasi partilerin de görüşleri ortadadır. Bu görüşlerle birlikte elbette müzakere masasında halkın haklarını koruma kararlılığımız devam ediyor. Kıbrıs Türk halkının menfaatlerini bilerek politika yaptık. Bundan sonra da bunu devam ettireceğim.”
Bu seçimde çok değişik şeylerin yaşandığını, ancak 2. turda tamamen KKTC halkının iradesinin sandığa yansıyacağını belirten Derviş Eroğlu, “İnşallah KKTC’nin sesi olacak irade ortaya çıkacaktır” dedi.
“STRATEJİYİ GÖRÜŞÜP BELİRLEYECEĞİZ”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Derviş Eroğlu, 2. tura girerken uygulayacakları stratejiyi, kendisine destek veren partilerle görüşüp belirleyeceklerini söyledi. Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in aldığı sonuç hakkındaki bir soruyu da yanıtlayan Derviş Eroğlu, beklentinin CTP-BG adayının ikinci tura kalması olduğunu, ancak Mustafa Akıncı’nın çok iddialı olduğunu ve iddialarında da haklılığının ortaya çıktığını kaydetti.
Seçim sonuçlarının hükümete güvensizlik anlamına gelip, gelmediğinin sorulması üzerine ise Eroğlu, her ihtimalin olabileceğini, vatandaşın aklından geçenin tercümanı olmanın mümkün olmadığını kaydetti. Derviş Eroğlu, her sandığa gitmeyen vatandaşın kendine göre bir gerekçesi olduğunu, bu gerekçelerin değerlendirilerek, ikinci turun çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
DENKTAŞ: "DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun seçim ofisine gelişi öncesinde sempatizanlara seslenen DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, kimsenin üzülüp moralini bozmaması gerektiğini belirterek, ikinci tur için bir hafta boyunca çok daha fazla çalışılacağını vurguladı. Egemenliğin, eşitliğin simgesi Derviş Eroğlu’nun sandıktan çıkabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Denktaş, “Unutmayın örgütlü güç, örgütlü parti UBP ve DP’dir” dedi. Tüm adayları kutlayan Denktaş, Mustafa Akıncı’nın gerçekten güzel bir sonuç çıkardığını, Akıncı’nın düşmanları olmadığını, ancak iki farklı görüşü savunduklarını kaydetti.
“ONLARI DA ALKIŞLAYALIM”
“Bizim görüşümüz egemenliktir, eşitliktir, devlettir. Oradaki kardeşlerimiz de düşman değildir, bizim vatandaşlarımız, bizim dostlarımızdır. Onları da alkışlayalım” diyen Serdar Denktaş, ama en büyük alkışı seçimi birinci göğüslemeyi başaran Derviş Eroğlu’nun hak ettiğini söyledi. Serdar Denktaş, bu hafta hiç çalışmadıkları, hiç inanamadıkları kadar çok çalışıp, inanarak Derviş Eroğlu’nu sandıktan birinci çıkarmak için uğraşacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.