Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekalet verdiği kurban Tanzanya’da kesildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) vekalet verdiği kurbanlardan biri de Tanzanya’nın özerk bölgesi Zanzibar’da kesildi. Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’in de yer aldığı programda kesilen kurban, Zanzibar’da...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekalet verdiği kurban Tanzanya’da kesildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) vekalet verdiği kurbanlardan biri de Tanzanya’nın özerk bölgesi Zanzibar’da kesildi. Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’in de yer aldığı programda kesilen kurban, Zanzibar’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Türkiye Diyanet Vakfı, Tanzanya’da Türk halkının verdiği 10 bin 500 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Diyanet Vakfı’na verdiği 3 kurban hissesinden biri de Tanzanya’nın Zanzibar özerk bölgesinde kesildi. Kurban kesilirken Türkiye’den kurban hissesi veren vatandaşların isimleri tek tek okundu. Milli Güreşçi Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp de kurban kesim programına Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak katıldı.
TDV gönüllüsü olarak Tanzanya’ya giden Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak Tanzanya’ya geldiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk halkının bağışladığı kurbanları burada mazlumlara ulaştırmaya geldik. Benim amacım burada gönüllü olarak halkımızın bağışlamış olduğu kurbanların yerlerine ulaştırılmasına vesile olmak ve bunları görüp halkımıza iletmektir. Bunları burada gördük. İnşallah halkımızın yapmış olduğu kurbanları kabul olur. Bunların huzuru içerisinde olsunlar. Gerçekten de ülkemiz güçlü oldukça, ülkemizin eli mazlumların üzerinde olacaktır, onların koruyucusu olacaktır. Duyarlı halkımızın bundan sonra da yapacağı yardımlarıyla dünyanın birçok ülkesindeki mazlumlara bu yardımların ulaşmasını temenni ediyorum, tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
TDV Tanzanya’da 10 bin 500 kurban hissesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı
TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı ise “Şuanda Tanzanya’nın Zanzibar özerk bölgesindeyiz. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vakfımıza emanetlerini ulaştıran milletimizin kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gönül kazanma seferberliği olan bu Kurban Bayramı’nda İslam kardeşliğinin yaşanması için vakfımıza desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletimize gönülden teşekkürlerimizi iletiyoruz. Tüm milletimizin vermiş olduğu kurban vekaletini isim isim okuyarak kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şuanda Tanzanya’da 10 bin 500 kurban hissesini keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” diye konuştu.
Kurban kesimi sırasında Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, kurban yere yatırılırken küçük bir tehlike atlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.