Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Erdoğan’a İllegal Bir Görüntü Sergiliyorlar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçeriye girerken bazı bağıran çağıranları gördüm. O bağıran çağıranlar da bu işi bildikleri için bağırıp çağırmıyorlar. Sadece Türkiye’de ilk defa yapılmış bir cumhurbaşkanlığı seçiminde...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçeriye girerken bazı bağıran çağıranları gördüm. O bağıran çağıranlar da bu işi bildikleri için bağırıp çağırmıyorlar. Sadece Türkiye’de ilk defa yapılmış bir cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın seçtiği cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçilmiş olan Erdoğan’a illegal bir görüntü sergiliyorlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’deki temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brookings Enstitüsü’nde “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” temalı bir de konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, AB ile ilgili konuya değinerek Türkiye’nin fiili olarak AB’ye müracaatın 1959 yılında, resmi olarak ise 1963 olduğunu bildirerek, “1963’den bu yana biz AB’nin kapısındayız. Bizi hep oyalamışlardır” dedi.
“TUTUKLU GAZETECİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN CEZAEVLERİNDE SADECE 7 İSİM VARDIR”
Erdoğan, tutuklu gazeteciler ile ilgili soruya, “Bize sürekli olarak yurtdışından bizlerin bu konudaki hassasiyetlerini bildiği halde gelip bütün dosyaları önlerine koymamıza rağmen yine ülkemizdeki iktidarlar adeta düşman görüntü içinde olanların vermiş olduğu bilgilerle hareket edenler var. Size tutuklu gazetecilerle ilgili Adalet Bakanlığımızın bütün dosyalarını içeren bilgiyi vereyim. Tutuklu gazeteci olduğu iddia edilen 52 isim başta terör suçları olmak üzere birçok suçtan temyiz aşamaları da tamamlanmak suretiyle cezası kesinleşen isimlerdir. Yani bunlar ne gözaltıdır ne tutukludur. Bunlar mahkumdur. 4 isim ise cezası yerel mahkemeler tarafından hüküm verilen temyiz süreci devam eden isimlerdir. Tutuklu gazeteci olduğu iddia edilen cezaevlerinde sadece 7 isim vardır. Gazeteci olduğu iddia edilen 7 isimden sadece 2’sinin sarı basın kartı vardır. Bunlar da bizi aldatmasın 7 isimden 4’ü PKK terör örgütüne üye olmak, 3’ü ise FETÖ terör örgütüne üye olmaktan yargılanmaları devam ediyor” yanıtını verdi.
“ERDOĞAN’A İLLEGAL BİR GÖRÜNTÜ SERGİLİYORLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“FETÖ nedir onu da açıklayayım. Milli güvenlik strateji belgesi ile legal görünüm altında illegal faaliyetler gösteren bir örgüttür. Bu bizim artık milli güvenlik strateji belgemize de girmiştir. Bunun bir diğer yanı da cezaevlerinde anayasa ile teminat altına alınan basın hürriyeti kapsamında hükümlü ve tutuklu hiçbir gazeteci yoktur. Ama bunlar tabi buralarda çok farklı şekilde ifade ediliyor. İçeriye girerken bazı bağıran çağıranları gördüm. O bağıran çağıranlar da bu işi bildikleri için bağırıp çağırmıyorlar. Sadece Türkiye’de ilk defa yapılmış bir cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın seçtiği cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçilmiş olan Erdoğan’a illegal bir görüntü sergiliyorlar. Şuanda yüzde 52 desteğe sahip olan Erdoğan, diğer adaylardan bir tanesi ki en yakın olan aday yüzde 35 almıştır. 14 siyasi partinin desteği olmasına rağmen yüzde 35 almıştır.”
“ELEŞTİRİLER BİZE İSTİKAMET VERİR”
Eleştiri noktasında hiçbir sıkıntının olmadığını ama hakaret noktasında sıkıntı olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eleştirene teşekkür ederim ama hakaret edene de hemen avukatlarım yargıya giderler. Çünkü hakaret başka bir şey eleştiri başka bir şey, Hakareti insani bulmuyorum ama eleştiriyi insani buluyorum. Tam aksine eleştiriler bize istikamet verir ve güç katar” dedi.
“İRAN İLE BU AY YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK KONSEYİ VAR”
Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nun İran ziyaretine değinerek, İran ile bu ay yüksek düzeyli stratejik konseyi olduğunu ve ikili ilişkilerin ele alınacağını söyledi. Erdoğan, İran’ın Suriye ve ırak konusunda sağlıklı hareket edemediğimiz bir strateji izlediklerini bildirerek, Suriye ve Irak barışına birlikte katkı sağlanmasını umut ettiklerini belirtti. Mezhebi yaklaşımların sıkıntıya neden olduğunu bu durumun da kendilerini üzdüğünü ifade eden Erdoğan, atılacak adımlar noktasında yüksek düzeyli stratejik konseyin önem arz ettiğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.