Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Minsk’te Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Belarus’a günübirlik...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Minsk’te Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Belarus’a günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bağımsızlık Sarayı’nda yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra küresel konular da ele alındı. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede yaptığı konuşmada, “Geleceğe yönelik Belarus’ta, bölgede birlikte yapacağımız özellikle ekonomik alanda çok büyük işler var. Nüfus olarak 10 milyon nüfusunuz var. İki ülke 90 milyon nüfus eder. Ekonomik alanda çok büyük işler yapabileceğimizi gösterir. 2013-2014-2015’te ticari hacim de mevcut. Bunu 1 milyar dolar hacmine çıkarabiliriz. Böyle bir iki ülkenin 90 nüfus hacmi için zor değil. 1 buçuk milyar dolar civarında” dedi
İş adamlarının atacakları adımın iki ülke için önemli olacağını ifade eden Erdoğan, her iki ülkenin siyasi ekonomik anlamlarda farklılık olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Birbirimize karşı olan ilgi alakamız çok olumlu. İki yakın ülke. Bu ziyaretimin bundan sonrası ile ilgili ciddi bir başlangıç olacaktır” diyerek ziyaretin hayırlara vesile olmasını diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.